Kui hästi need kaubaks lähevad, arvestades koroonapandeemiaga alanud tehnoloogiavalla tootmis- ja tarneraskusi, millest ei jäänud puutumata ka Sony ja Microsoft?

Xboxide kommertsedu kohta ametlikku infot veel pole, aga Sony kuulutab, et müüs PS5 möödunud aasta jooksul ehk esimese pooleteise kuu jooksul 4,5 miljonit komplekti.

See ei üllata, kuna kattub PS5 eelkäija PS4 algse müügieduga 2013. a lõpus.

Sony mänguäri nautis möödunud aasta lõpus üldse oma käibelt edukaimat tegevuskvartalit. Raha voolas sisse 883,2 biljoni jeeni (ligi seitsme miljardi euro) jagu. See ületas 2019. a viimase kvartali tulemust 40% võrra.

Tulu kasvas mainitud perioodiga võrreldes suisa 50% ehk 80,2 miljardi jeenini (635 miljoni euroni), seda tänu edukale videomängumüügile. Ka mängudega seotud PS Plus-teenuse käive kasvas 9%.

Sony kinnitab siiski, et kaotab igalt müüdud PS5-lt raha, sest hind on tootmiskuludega võrreldes madal. See aga ei üllata, mänguseadmete tootjad lansseerivad oma konsoole sama taktikaga juba aastaid.

Analüütikud usuvad, et uusi Xboxe osteti 2020. aastal 3–3,5 miljonit komplekti. Microsoft pole sel teemal sõna võtnud.

Hiljuti on väga hästi läinud müügiks ka Nintendo seni uusima konsool Switch, mida on kokku müüdud juba 79,87 miljonit komplekti.