Xiaomi on isegi nii osav, et suutis tänavuse aasta kolmandas veerandis napsata Apple'ilt kolmanda suurima telefonitootja tiitli, mida too on hoidnud väga kaua.

Canalys'i andmetel võis enamik Xiaomi äkktõusust tulla Huawei languse arvelt. Xiaomi tõi aasta kolmandas veerandis turule 14,5 miljonit telefoni rohkem kui seni, Huawei panus vähenes 15,1 miljoni võrra. Xiaomi toodang Euroopa turul suurenes 88%, Huaweil kahanes 25% võrra.

Seis võib kiiresti muutuda, kui teised läänes edu järele igatsevad Hiina tootjad Xiaomile kandadele astuvad, eesotsas Oppo ja vivo'ga.

Apple'i jaoks tähendab neljandaks jäämine vaid veidi vähenenud turuosa (13%-lt 11,8%-le), aga kolme suurima seast väljalangemine on märgilise tähendusega ja käib kaua edukalt tegutsenud firma juhtkonnale kindlasti au pihta.

Apple väljastas esimese telefoni 2007. a juunis ja tõusis (Nokia ja Research-in-Motioni järel) kolme suurima tootja hulka juba 2009. aastal.

Apple suutis mõnda aega hoida Samsungi järel suuruselt isegi teise telefonitootja kohta, kuid Huawei röövis selle positsiooni 2017. a keskel ja viimasel ajal on seda püsivalt hoidnud.

Apple suutis oma tänavusügisesed uudismudelid (iPhone 12 neljas eri variandis) müügile tuua hilinemisega, alles 23. oktoobrist. Kas nende müügiedu suudab Apple tippkolmikusse tagasi tuua, näitab aeg.

Võrdlustabeli põhjal tundub, et koroonapandeemia maailmas telefonimüüki oluliselt ei rappinud.

Tegelikult on aga nii, et ostujõulistemas piirkondades nagu USA, Euroopa ja Hiina vähenes müük märgatavalt, aga selle suutsid suures osas korvata suurematel arenevatel turgudel (India, Brasiilia) ruttu kasvanud nõudlus uute telefonide järele.