"Üks mu lemmikumaid pildistamisobjekte on rahvusvaheline kosmosejaam Päikese või Kuu eest läbi liikumas. Olen mõelnud ka raketi pildistamisele samas olukorras. Aga ma ei lootnudki, et selleks nii hea võimalus tekib," selgitab Rice saidil ScienceAlert.

Ta sai oma igatsetud võimaluse 2. oktoobril, kui Virginiast NASA stardikeskusest kihutas rahvusvahelise kosmosejaama poole rakett koos kaubalaevaga SS Kalpana Chawla.

Kuna oli pime, õnnestus Rice'il vaatamata hoolikale planeerimisele sobivast pildistamiskohast sadade meetrite kaugusele jääda. Ta avastas selle natuke enne raketi starti, nii et 16 minuti jooksul tuli mehel autosse hüpata ja ikka pimedas ruttu õige koht üles leida.

Sobiv koht on Rice'i kodust kolmetunnise autosõidu kaugusel, nii et ebaõnnestumine tähendanuks kuuetunnist sõitu eikuhugi.

Pildistamiseks ja videojäädvustamiseks olid tal statiivile asetatud kaamera 300 mm telefoto-objektiiviga, mille ta ostis eBays enda sõnul umbes 17 euro eest, ning mõni meeter eemal statiivile asetatud kaamera koos selle külge ühendatud väikese teleskoobiga.

SS Kalpana Chawla viis muide rahvusvahelisse kosmosejaama ligi 2270 kilo vajalikku kraami nagu toit, vesi, õhk, kosmoselaeva jupid ja teaduseksperimentideks vajalikke seadmeid (k.a 19,4 miljonit eurot maksev kosmosetualett).