See tähendab, et tootja lõpetab kahe mainitud brauseri uuendamise (turvaparandused jm) ning seob oma rakendused ja veebiteenused ainult uue Edge'iga. Mis näeb suuresti välja nagu algupärane Edge, aga põhineb konkurent Google'i tehnoloogial.

Mis täpsemalt juhtub?

  • Internet Explorer 11 tugi kaob suhtlusplatvormil Teams tänavu 30. novembril ja Office 365 teenustes (Word, Outlook, OneDrive jt) 17. augustil 2021
  • Algupärane Edge ei saa enam uuendusi alates järgmise aasta 9. märtsist
  • IE 11 saab turvauuendusi sama kaua kui seadmed, millele see on tootja otsusega eelpaigaldatud. Ehk vähemalt sama kaua, kuni IE kuulub Windows 10 põhipaketti

Praeguse info järgi IE 11 ei kao Windowsi "ökosüsteemist", aga kui seda Teamsi või Office 365 kaudu kasutada, siis ei pruugi kõik senised võimalused pärast mainitud kuupäevi enam kenasti toimida. Ka ei maksa enam oodata uusi tarkvaraparandusi.

Konkurendi loodud tehnoloogiale kolimine on Edge'i populaarsusele muuseas väga hästi mõjunud. See kujunes ajutiselt Google'i Chrome'i järel enim kasutatud brauseriks ja võistleb teise koha nimel põhikonkurent Firefoxiga visalt tänaseni.

Uudise koostamise hetkel on Firefox oma 7,83% suuruse turuosaga siiski teisel kohal ja Edge 7,04%-ga kolmas. Chrome'i haarde vastu (68,81%) ei saa aga muidugi keegi.