Ei tea, kas koroonakriis on inimeste eelistusi muutnud või Edge tänu Google'i tehnoloogiale kolimisele viimase paari kuuga oluliselt atraktiivsemaks muutunud, aga Mozilla Firefoxilt on kaua hoitud teise populaarseima brauseri tiitel siiski läinud.

NetMarketShare'i statistika järgi on Chrome endiselt väga pika edumaaga menukaim sirvik (68,5% turuosast), aga seni pigem viletsa mainega Edge on oma 7,59 protsendiga siiski kindlalt teine. Firefox järgneb 7,19 protsendiga.

Võimalikke põhjuseid Edge'i esilekerkimiseks on kaks. Esiteks on see opsüsteemi Windows 10 põhibrauser, nii et Microsoft teeb kõik võimaliku selle esiletõstmiseks.

Teiseks muudab Google'i arendatavale Chromium-tehnoloogiale kolimine Edge'i kiiremaks, rohkemate saitidega ühilduvaks ja toob sellele suurema valiku laiendusi (need, mis kättesaadavad ka Chrome'ile).

ExtremeTech meenutab, et Edge oma algupärasel kujul saavutas turuosaks parimal ajal 5,2 protsenti. Firefoxi "pirukatükk" oli omal ajal aga üle 10%.

Muljetavaldav on ka Windowsi vana põhibrauseri Internet Exploreri 5,6% suurune turuosa, millest pole uusi versioone ilmunud enam aastaid. Ometi oli see veel tänavuse aasta alguses veidi enam kasutatud kui Edge.