Kompaktset printerit on mõnus igal pool endaga kaasas kanda ja telefonist pildid kohe mälestuseks välja printida. Lihtne kasutada, pole mingeid kaableid vaja — ühenda nutiseade printeriga, lihtsalt prindi ja jaga fotosid sõpradele. Muide — Canon lubab, et väljatrükid kestavad tervelt 100 aastat, kirjutab Digitest.ee.

Karbist välja võttes on kohe tunda Canoni seadmete tuttavat kvaliteeti. Käes tundub, et tegu on vastupidava ning isegi veidi raske seadmega (445 grammi siiski).

Välimuse poolest on tegu üsna lihtsa ning väga ilusa seadmega, millel pealpool üks nupp, paar tulukest ja kõik. Pealmine külg on ilusa mustriga ning allpool on kaas, kust sisestada pabereid. Tegu pole küll täitsa taskusse mahtuva asjaga, kui just pole päris suured taskud, kuid siiski nii kompaktsega, et käekotti mahub vabalt ära.

Muideks, Selphy Square QX10 on saadaval neljas erinevas värvitoonis – roheline, must, valge ja roosa.

Rakendus

Printimiseks on vajalik iOS-i või Androidi nutirakendus Selphy Photo Layout ning wifi-võimekusega nutiseade. See küll limiteerib kasutust veidi (näiteks peol ei saa igaüks kohe kiirelt enda telefonist pilte printida). See-eest aga saab rakendusega piltidele lisada raame, erinevat graafikat (näiteks jutumull, kuhu kirjutada midagi) ning veidi on ka filtreid.

Rakendus ongi siinkohal komplekti kõige nõrgem külg, sest see võiks olla mitmekesisem. Filtrid on aegunud, mida ilmselt väga enam ei kasutata. Graafika, mida lisada saab, sisaldabki endas jutumulle, torti, südameid, tähekesi, lillekest, ühte lipuriba ja vahuveiniklaase.

Küll on võimalik muuta kadreeringut, heledust-tumedust, kontrasti ja värviküllastust. Võiks olla ka valik teravuse lisamiseks, kuid seda ma kahjuks äpist ei leidnud.

Rakendus jääb veidi nõrgaks ning arvatavasti nii mõnigi kasutaja leiab end pilte töötlemast mõne teise rakendusega.

Siiski ei pea piirduma vaid ühe fotoga per paber, vaid saab ka rohkem panna. Rakendus annab erinevaid asetusi, millega mahutada ära kuni neli fotot ühele paberile (kui jäi silma, et eelvaates on foto väga udune, siis selline ta rakenduses ongi).

Pildid

Fotod on ruudukujulised, mõõduga 68 x 68 mm. Ruudukujulised pildid on kõigile tuttavad, kas siis Polaroidi ajastust või Instagramist. Pildi ümber ongi Polaroidi stiilis valge raam, millele saab kirjutada memosid või ükskõik, mida soovid. Samuti on iga foto kleebitav! Iga paber on kaetud kaitsva kihiga, mis on vee-, tolmu ja rebimiskindel.

Trükitehnoloogia on võrreldes varasemate sellist tüüpi Canoni printerite omaga muutunud. Kui Canoni kaamera Zoemini, mis suudab samuti pildi kohe välja trükkida, kasutab Zink (Zero Ink) tehnoloogiat, siis QX10 kasutab samuti temperatuuripõhist trükkimist, kuid vajab siiski ka eraldi tindikassetti (see on karbis kaasas).

Ja pildikvaliteedist – see on väga muljetavaldav, sest fotod on kirkamad ja teravamad kui kunagi varem. Ja kui neid veel töödelda (mingi muu rakendusega loomulikult), saab väga-väga häid tulemusi.

Iga pildi printimine võtab aega 43 sekundit ning selle käigus käib see printerist edasi-tagasi välja. Seega kannatust ning kindlasti mitte hakata seda tõmbama, kui esimest korda välja hüppab, sest pilt ei ole tegelikult veel valmis.

Canon Selphy Square QX10 jaoks sobiv lisapaber on samuti müügil – ühes pakis on 20 paberit ning tindiriba.

Kokkuvõte

Füüsilised pildid pole kuhugi kadunud, sellega võime kõik nõus olla. Olgu see perega istudes, kuskil peol või muus olukorras, siis koheselt fotode väljaprintimine ning teistega jagamine teeb alati tuju paremaks ja Canon Selphy QX10 on selleks suurepärane seade.

Tegu oleks hetkel kõige ideaalsema seadmega, aga tarkvaraline pool ning fakt, et see prindib vaid 1 : 1 külgede suhtega fotosid, rikub veidi üldmuljet. Aga kui neist puudustest mööda saab, siis väga ilusate värvidega ning kirkad väljatrükid on garanteeritud!