Tuleb välja, et teist aastat järjest on eestlased orienteeritud sündmustele. Kui eelmisel aastal oli otsingutulemuste esikohal jalgpalli MM, siis sel korral huvituti enim hoopis valimistest. Teine populaarseim otsingutulemus jäi aga samaks - selleks oli "Eurovisioon". Huvitav on veel see, et kaks aastat tagasi lauluvõistlust otsingutulemuste esikümnes ei olnud.

Vaadates kolme aasta trende on näha veel üks muutus - eestlased ei otsi enam tuludeklaratsiooni esitamise kohta Google'ist infot. Kas selle põhjuseks on see, et deklaratsiooni esitamise kuupäevad on juba selgeks saanud või on tuludeklaratsiooni süsteem muutunud nii keeruliseks, et keegi ei raatsi isegi selle kohta enam otsida, jääb saladuseks.

Sarnaselt eelmistele aastatele on ka sel aastal otsitute esikümnesse mahtunud mitu trendi. Neljandalt kohalt leiab näiteks tõsielusaate "Rannamaja", üheksandalt kohalt aga noorte seas populaarsust koguva jaapani mänguasja kendama. Viimase sarnast trendi nägime ka 2017. aastal, kui seitsmes enimotsitud fraas oli "fidget spinner".

Tähelepanuväärne on, et võrreldes üleilmsete trendidega on meil kolme kategooria - otsituimad märksõnad, otsituimad isikud ja otsituimaid sündmused - peale vaid kolm otsingutulemust, mis üleilmselt enim huvi pakkuvate otsingusõnadega ühtivad. Nendeks on sel aastal kõvasti populaarsust kogunud lauljatar Billie Eilish, kliimaaktivist Greta Thunberg ja Berliini müüri langemine, mille kolmekümnendat aastapäeva sel aastal tähistati.

Eesti kõige otsitumaks isikuks sel aastal oli Eurovisiooni lauluvõistlusel Eestit esindanud Victor Crone, kes mahtus napilt ka kõige populaarsemate otsingute üldedetabeli kümnendale kohale, kuid enimotsitud isikute esikümnest leidis teisegi Eesti laulul osaleja - Inger Fridolini. Veel pakkusid inimestele huvi "Tõe ja õiguse" režissöör Tanel Toom ja teinegi filmitegija, Christopher Nolan, kelle Eestis toimunud filmivõtted olid sel aastal üheks suursündmuseks.

Eesti kõige otsituimad märksõnad

  1. Valimised 2019
  2. Eurovisioon
  3. Laulupidu
  4. Rannamaja
  5. Eesti Laul
  6. Europarlamendi valimised
  7. Berliini müüri langemine
  8. Metallica
  9. Kendama
  10. Victor Crone

Eesti kõige otsituimad isikud

  1. Victor Crone
  2. Madonna
  3. Inger Fridolin
  4. Tanel Toom
  5. Christopher Nolan
  6. Billie Eilish
  7. Leelo Tungal
  8. Andrea Bocelli
  9. Nublu
  10. Greta Thunberg

Eesti kõige otsituimad sündmused

  1. Valimised 2019
  2. Eurovisioon
  3. Laulupidu
  4. Eesti Laul
  5. Europarlamendi valimised
  6. Berliini müüri langemine
  7. Metallica kontsert Tartus
  8. FIBA World Cup
  9. Tantsupidu
  10. World Rally Championships