Suure tõenäosusega meenutavad prillid analüütikute hinnangul Google'i liitreaalsuse prille Google Glass. Need oleks ühenduses kasutaja telefoniga ning näitaks kandjale silme ees näiteks sõnumeid, telefonikõnesid, kaarte ja isegi mänge. Väidetavalt kaalub õunafirma seadmesse ka oma rakendustepoe toomist.

Viimane on avalikuks tulnud info puhul ilmselt kõige olulisem infokild, kuna hetkel on liitreaalsust küll nišitoodetes, näiteks mobiilimängudes kasutatud, kuid laiemale kasutajaskonnale on tegemist siiski tundmatu lahendusega. See, et Apple'il on mingisugune plaan oma rakendustepood prillidesse tuua, võib näidata, et firmal on uusi ja huvitavaid mõtteid, kuidas lahendus inimeste jaoks tööle panna.

Paslik on siinkohal ka põgusalt selgitada, mis liitreaalsus on. Tegemist on sisuliselt mingisuguse digitaalse tavaliselt graafiliselt kujutatava sisu kombineerimine päris maailma elementidega. Ilmselt kuulsaimaks näiteks on liitreaalsusmäng Pokemon Go, kuid lahendus on kasutusel ka näiteks juba veebikaubamajades, kus see võimaldab tänu telefoni kaamerast saadavale toa kujutisele sinna proovida näiteks graafilist riidekappi, mis mõõtudelt sarnaneb poest ostetavale.

Kuigi pikas perspektiivis võiks liitreaalsuse tehnoloogia olla üks nendest, mis tänapäevased nutiseadmed kantavaks muudab, on esialgu Apple'i uuenduslik seade ikkagi tugevalt seotud iPhone'iga ning valdav osa prillides kuvatavast infost pärineks just sealt. Selle tingib muuhulgas ka asjaolu, et prillides olev riistvara on võrdlemisi nõrgapoolne ning vajab seega tugevat toetust võimekamalt telefonilt. Just see on ka üks peamisi põhjuseid, miks nutitelefone asendavaid prille täna tarbijatele pakkuda ei suudeta - vajalik arvutusvõimsus ei mahuks sinna lihtsalt ära.

See, et targad prillid on tulevikuteema, tundub aga paratamatusena, kuna samal suunal on liikumas ka mitmed teised tehnoloogiahiiud, näiteks Facebook, kelle prillidest on aga puudu liitreaalsuslahendus. Neid saaks aga kasutada näiteks fotode tegemiseks ning telefonikõnede vastu võtmiseks. Sarnaseid nutiprille on välja töötamas ka Amazon, kuid nende puhul on fookus loomulikult Alexa nime kandval digiabilisel.

Tulles aga tagasi Apple'i toodete juurde, siis analüütikute ja lekitajate andmetel on järgmisest aastast oodata palju, kuna õunafirma tutvustab üle pika aja tõsiseid muudatusi oma telefonides. Viidatakse, et iPhone 12 puhul võime oodata 5G lahendusi, võimekamat protsessorit ning tagakaamerat, mis on võimeline toimima sügavuskaamerana, toetades seeläbi samuti liitreaalsuse lahendusi.