Hetkel on ettevõttel TechSpoti andmetel valmis umbes 20 robotkoera, kuid lõpuks plaanitakse neid toota umbes 1000 ringis. Boston Dynamicsi sõnul ollakse koostööpartnerite valikul väga valivad ning eelisjärjekorras on ehitus-, gaasi-, nafta- ning turvaettevõtted. Arendajad on nimelt kaardistanud, et just nendes valdkondades võiks robotkoerast enim kasu olla.

Umbes kuue kilomeetrise liikumiskiirusega ning 30 kilogrammi kaaluv koer on võimeline ühe laadimisega töötama 1,5 tundi. Aku on seejuures hõlpsasti vahetatav ning nagu videost näha, on see paigutatud roboti peale. Koer on võimeline toimetama -20 kuni 45 kraadises temperatuuris ning on nii tolmu- kui ka pritsmekindel vastavalt IP-54 standardile.

Seda, kui võimekas on robot-olend liikumises, sealhulgas ka näiteks kokkupõrgetega toime tulemises või muutuvatele tingimustele reageerimises, oleme juba varasemalt Fortes kirjutanud, kuid loomulikult on robotkoera kõiki võimeid ka värskes videos näha.

Boston Dynamics rõhutab, et koera on võimalik isikupärastada vastavalt sellele, millised tööülesanded talle parajasti ette nähtud on. Selles osas on võimalik manipuleerida näiteks tarkvaraga, mis paneb paika selle, kuidas kasutatakse koera turjal olevat robotkätt.

Kui palju võimekas robot siis ka maksab? Ettevõte ei ole täpset hinnalipikut avaldanud, kuid viitas, et hind on võrreldav luksusauto hinnaga. Kõikidel ettevõtetel, mis tunnevad robotkoera tööle panemise vastu huvi, soovitab ettevõte aga ühendust võtta läbi oma kodulehe ning välja valitud kandidaatidega võetakse peale kandideerimist ühendust.

Lisaks robotkoerale on Boston Dynamicsil arenduses ka humandoidne robot Atlas. 1,5 meetrit pikk ning 70 kilogrammi kaaluv robot liigub kahel jalal ning on võimeline üle takistuse hüppama, jooksma ja tegema palju muud, milleks ka inimesed võimelised on. Vaata Atlase kohta rohkem SIIT!