Kuigi esialgu oli tegemist suuresti naljaga, otsustas ürituse looja Mathew Roberts ka päriselt enda ootamatut sotsiaalmeediamenu oma kasuks pöörata. Nimelt plaanis mees esialgse ürituse toimumise ajal septembri lõpus Nevadas korraldada Area 51 festivali. Ka selle ürituse on Facebook praeguseks oma platvormilt kustutanud.

Internetinali ei tõmmanud suunurkasid ülespoole ka USA õhuväel, kelle jurisdiktsiooni alla Area 51 baas kuulub. Ametlikult on nende esindajad kommenteerinud, et õhuvägi teeb kõik endast oleneva, et oma territooriumi kaitsta. See, kas keegi teeb seda rünnates nalja või mitte, ei oma mingisugust tähtsust.

Area 51 puhul on tegemist Nevadas asuva kõrbealaga, kus USA õhuvägi oma salajasi eksperimente läbi viib. Vandenõuteoreetikute ja tulnukahuviliste hinnangul on ala tihedalt seotud UFO-de ja maaväliste organismidega ning just seetõttu ameeriklastel seal sõjaväebaas ongi.

USA võimud tunnistasid baasi olemasolu alles mõni aasta tagasi ning toona avalikuks saanud dokumentidest selgus ka, mida baasis tegelikult tehakse. Loe selle kohta pikemalt SIIT!