Tegemist on internetinalja ehk meemiga ning sellest annab aimu nii see, et ürituse korraldajateks on tavaliselt meeme jagavad lehed kui ka see, et ürituse kirjelduses on mainitud populaarset meemi. "Kui me Naruto (Jaapani animetegelane, kes on tuntud omapärase jooksustiili pärast - Forte) jooksu teeme, liigume me kiiremini kui kuulid," seisab ürituse kirjelduses.

Area 51 puhul on tegemist Nevadas asuva kõrbealaga, kus USA õhuvägi oma salajasi eksperimente läbi viib. Vandenõuteoreetikute ja tulnukahuviliste hinnangul on ala tihedalt seotud UFO-de ja maaväliste organismidega ning just seetõttu ameeriklastel seal sõjaväebaas ongi.

Kokku on üritusega Facebookis praeguseks seotud üle 2 miljoni inimese, kuna lisaks 1,2 miljonile, kes on kindlalt oma minekust teada andnud, on lisaks miljon inimest ennast ka huvitunuks märkinud.

Korraldajad üritavad loomulikult korraldatud ürituse (ootamatust) populaarsusest kasu lõigata ning praeguseks on loodud ettevõtmist tutvustav veebileht, kus müüakse erinevaid tulnukateemalisi särke ning juhitakse veel tähelepanu korraldajate kolmele Facebooki lehele.

Ka Eestis on sarnaseid meemiüritusi "korraldatud", nendest markantsemate seas on näiteks "Lükkame Toompeal Jüri ratta ümber", "Laseme üheskoos mata eksami üle" ja "Lükkame Raekoja platsi jõulukuuse ümber". Näiteks matemaatikaeksamit puudutava naljaürituse puhul olid eksami korraldajad ning koolide personal üpris pahased ning nalja ei mõistnud.

Ka USA õhuvägi, kelle alluvusse Area 51 baas kuulub, on teada andnud, et nendele salajaste sõjaväebaaside tormijooksuga ähvardamine nalja ei tee. Õhuväe esindaja ütles Washington Postile eelmisel reedel, et "USA õhuvägi on valmis Ameerika Ühendriike ning selle vara kaitsma."