"Ma oleksin väga üllatunud, kui 5G interneti hinnastamine erineks täna püsiühenduste puhul kasutusel olevast mudelist," ütles Stephenson majandustulemuste arutamise käigus. "Mõned kliendid on nõus maksma 500 Mbps ja 1 Gbps kiiruste eest kõrgemat hinda. Tegelikkuses oleme me muidugi umbes 2-3 aasta kaugusel sellest, et näha, kuidas lõplik lahendus välja näeb," tõdes Stephenson.

Kui üldiselt küsivad sideteenuste pakkujad mobiilse interneti eest raha mahupõhiselt - mingi teatud hulk kasutatud andmeid maksab mingi summa, seejuures olenemata võrgukiirusest, siis 5G võrkudega kaasnevad tohutud andmemahud sunnivad sideoperaatoreid mobiilse interneti seisukohast teistsuguseid lahendusi otsima. Üks võimalik lahendus olekski püsiühendusega sarnane hinnastamine.

Kuid olemas on ka peenemaid hinnastamismudeleid, näiteks AT&T piirab kohati mobiilse interneti kasutajate veebikiirust, nii et videosid on võimalik vaadata vaid 480p eraldusvõimega. Selleks, et saada mobiilis vaadata kõrgema kvaliteediga (ning suuremat veebikiirust nõudvat) videosisu, peab kasutaja ostma kallima paketi.

5G võrkudega kaasnevad tohutud võrgukiirused ja asjade interneti lahendused toovad siinkohal muidugi veel võimalusi. Ilmselt oleks võimalik luua näiteks kindla hulga "kohtadega" veebipakette - näiteks, kui omad kolme kohaga internetipaketti, saaksid sinna ühe kuutasu eest ühendada telefoni, arvuti ja oma külmkapi.

Seega, 5G võrkudega võime oodata, et tarbijaid sunnitakse maksma nii kiiruste, mahu või ka mõlema eest, rääkimata sellest, et õhus on ka veel kõiksugu ootamatuid lahendusi, mida seniste veebiteenuste puhul veel kasutatud ei ole. AT&T juhi teooria kohaselt võime oodata aga pigem juba tuntud ärimudelit.