Peamine hirm, mis inimestel uute validaatoritega kaasneb, on hirm ekslike maksete ees. Piletisüsteemi haldamise ja arendamisega tegeleva Ridango esindaja rahustab, et kogemata sooritatud maksete võimalus on viidud nullilähedaseks.

"Uue pangakaardiga makselahenduse süsteemiga validaatorid on nüüdsest tahtmatute viipemaksete vältimiseks nõrgema vastuvõtutundlikkusega," selgitas Ridango esindaja Kristine Põldver. Seetõttu tuleb nii panga- kui ka ühiskaart asetada validaatorile võimalikult lähedale ning seda mitte edasi-tagasi liigutada, vaid paigal hoida. Vaid siis registreeritakse makse.

Seejuures tasub silmas pidada seda, et nõrgema tundlikkusega on ainult esiukse juures asuv validaator, millest on võimalik puutemaksetega pileteid osta. Ülejäänud validaatorite tundlikkuses muutusi ei ole ning neid saab jätkuvalt samamoodi edasi kasutada.

Kuidas täpselt tuleb kaarti validaatorile näidata?

Selleks, et kaardi kasutamine õnnestuks, järgi neid kuut sammu:

1. Võta kaart kotist või rahakotist välja.

2. Kasuta tingimata ainult ühte kaarti! Mitme kontaktivaba kaardi korraga näitamise korral võib juhtuda, et validaator ei suuda õiget kaarti leida ja registreerib teise kontaktivaba kaardi.

3. Aseta kaart validaatori valideerimisala keskele (laineid meenutava logoga kohakuti),
võimalikult validaatori lähedale (kõige rohkem paari sentimeetri kaugusele).

4. Ära liiguta kaarti validaatori ees edasi-tagasi, kuna selle tõttu võib kaardi registreerimine ebaõnnestuda.

5. Oota, kuni validaator annab helisignaaliga märku, seejärel võid kaardi eemaldada. Roheliste tulede süttimine tähendab, et piletiost või valideerimine õnnestus. Punaste tulede süttimine tähendab, et piletiost ebaõnnestus.

6. Jälgi, mida validaator ekraanil kuvab ning toimi sellele kohaselt. Kui validaator annab ühe pika helisignaali, siis makse või valideerimise õnnestus, kui teeb kaks lühikest signaali, siis see tähendab ebaõnnestumist.