Kui Elisa möödunud märtsi lõpus ajakirjanikud oma Tallinna Mustamäe kontorisse kohvile kutsus, et selgitada, miks Starmani äritegevuse Eestis ära ostis, ei teadnud nad veel ise samuti, et kas Starmani kaubamärk jääb püsima.

Nüüd siis teame, et ei jäänud. Aga sellest pole midagi, sest uuenenud Elisa ei taha olla lihtsalt telekom – interneti-, tele- ja mobiilteenuste pakkuja –, vaid meelelahutusfirma.

Näiteks USA kontekstis on telekomide ja sisupakkujate jõudude ühendamine vägagi mõttekas, sest kui netineutraliteet kaob, milleks hiljuti oht on tekkinud, siis muutub sisutootjatele senisest palju tähtsamaks, et kelle kanali (interneti) kaudu kraam liigub.

Internetipakkuja võib nimelt kindlat sisu prioriteediks seadma hakata või vastupidi – koguni blokeerida.

Euroliidu, sh Eesti kontekstis netineutraliteet ohus pole, küll aga näitab meelelahutusfirmaks moondumine Elisat moodsast küljest. Kvaliteetsisu on tänapäeval samasugune prioriteet nagu interneti pakkumine. Kellele sa neid kiireid ühendusi müüd, kui kasutajad sellega midagi ei tee, kasvõi YouTube'i ei vaata, eks.

Elisa esialgu Netflixi kombel sisu tootmisest ei räägi, küll aga jagab oma sisupaketid nüüd kaheks: Klassik (tele) ja Elamus (tele + nutiosa).

Kahe seni eraldi firma/kaubamärgi veeb, esindused, klienditeenindus ja teenused koonduvad Elisa alla. Seda uus Elisa kliendile tähendabki: oluliselt laiemat teenusvalikut ühest uksest.

„Elisasse tulles saab klient endale nii TV kui ka mobiilsideteenused. Mis veelgi olulisem, tänasest alates on just Elisa kliendile kasutada kõige innovaatilisem TV-teenus turul üldse,“ ütleb Elisa juhatuse liige, erakliendiüksuse juht Andrus Hiiepuu.

„Elisa Elamuse Minu Maailmas on valikud, kus saate, seriaali, näitleja või režissööri järgi saab meelepärase sisu ära märkida ja ühte kohta koondada. See lihtsustab väga palju huvipakkuvate saadete, filmide ja muu sisu leidmist ja vaatamist,“ toob ta välja uudse TV-teenuse tugevused.

Elisa Elamus on kõik-ühes-TV-pakkumine, mis sisaldab endas kõiki nutiTV funktsioone - järelvaatamine, salvestamine, videolaenutus, TV arvutis ja nutiseadmes. Eri tükkide eest ei tule maksta lisahinda.

Elisa Eesti AS (www.elisa.ee) on turuliider erakliendi ja kõnekaardi segmentides. Ühinemisel Starmaniga sai Elisast ka juhtiv tasulise TV teenuse ja suuruselt teine interneti püsiühenduste pakkuja.