Esimesena jõudis Kuule 1969. aastal Apollo 11 ja viimasena laskus meie kaaslase pinnale Apollo 17 1972. aasta detsembris.

Et internet, eeskätt Youtube, on pungil täis videomaterjali, milles NASA saavutusi ümber lükata ja võltsinguteks määratleda üritatakse, siis nüüd on vastukaaluks neile valminud klipp, milles selgitatakse, et kuuekümnendate lõpus olnuks Kuu-missiooni võltsimine filmistuudios olnud tehniliselt palju keerulisem kui Kuule lendamine. Humoorika video loojaks on Youtube-kanal College Humor.

Miks siis võltsing liiga keerukas oleks olnud? Sellel on mõned kindlad põhjused. Näiteks varjud, mis on paralleelselt langevate päikesekiirte tulemus - selliseid varje stuudios esile manada ei saaks. Maal oleks niisuguseid varje võimalik taasluua vaid miljonite supereredate laseritega, mis aastal 1969 olid erakordselt kallid ja mille valgus oli tollal ainult punane. Ka ei olnud toona võimalik pilte ja videomaterjali arvutigraafika abil sedasi muuta nagu tänapäeval.

Lisaks sellele - kui ka NASA oleks suutnud tänapäevase arvutigraafika salaja luua ja seda avalikkuse eest varjul hoida, pidanuks nad ka tagama, et kõik 400 000 töötajat vaikivad sellest ja ühtlasi koordineerima oma tegevust toonase vaenlase NSV Liiduga, kirjutab Popular Mechanics.