Oktoobripühad olid Nõukogude Liidus au sees - peeti nende tähistamisega meeles ju revolutsiooni, mille käigus kukutati tsaarivalitsus ning said alata vajalikud ettevalmistused kommunismini jõudmiseks . Hiljem korraldati selle sündmuse auks demonstratsioone, tantsuõhtuid, balle ning muid üritusi.

Postkaart

Veel aastakümneid saadeti postkaarte, millel ilutsesid põhielementidena aasta 1917, seltsimees Lenin, sirp ja vasar, viljavihud ning muud Nõukogude Liidu ning revolutsiooniga seotud sümbolid.

Loomulikult leidus hulgaliselt postkaarte ka armsate lastega.

Postkaart

Kuid oli ka veidi tagasihoidlikumaid ja vähem ideoloogilisi pilte, näiteks lehtede ning lilledega. Peamine pidupäev oli aga 7. november. Põhjus, miks oktoobrirevolutsiooni aastapäeva novembris tähistati, oli kalendrite erinevuses. Nimelt kehtis Tsaari-Venemaal Juliuse kalender,aga juba 1918. aastal mindi üle Gregoriuse kalendrile, mis lükkas tähtpäeva järgmisesse kuusse.

Meenutamaks kunagist postkaardikunsti kogusime valdavalt 1970.-1980. aastatest pärilt postkaarte, mida just oktoobripühade puhul üksteisele saadeti.

Vaata galeriist!