USB Type-C muudab seadmetes USB pesa kasutamise moodsamaks ja tulevikukindlamaks. Kaabli saab mugavalt mõlemat pidi pessa toppida, andmevahetuskiirus võib olla kuni 20 korda kiirem (seni üldlevinud) USB 2.0 pakutavast ja laadida saab ka suure energianõudlikkusega seadmeid nagu sülearvutid.

Aga kas Type-C sobib ka nutitelefoni kiirlaadimiseks, kui seade ise toetab kiirlaadimist? Vastus on korraga "ei" ning "jah".

Mida see tähendab? Nutiseadmetes üldlevinud protsessorite tootja Qualcomm ütleb: USB-C on kiirlaadimiseks põhimõtteliselt sobiv, aga konkreetse seadme tootja peab ise lahenduse töökindlaks muutma, et tugev vool midagi läbi ei kärsataks.

Google leiab hetkel, et USB-C ja Qualcommi kiirlaadimistehnoloogia Quick Charge siiski kokku ei sobi. Nii et Google'i telefonid Nexus 5X ja 6P end sel viisil "toita" ei lase.

HTC kommenteerib aga, et nemad on asja toimima pannud ja probleemi ei näe. Küll aga soovitavad kasutada igaks juhuks kindlasti HTC toodetud laadimisadapterit ja USB-C kaablit. Teise variandina "hea mainega firmade tooteid", aga ei täpsusta, millised need olla võiks.

Kui see teema siin kuidagi kokku võtta, siis tasub kaks asja kõrva taha panna.

Kasuta USB-C kaudu kiirlaadimiseks tootja enda tarvikuid ja eelnevalt igaks juhuks soorita veebiotsing, et näha, kas teistel inimestel on samas olukorras kõik kenasti toiminud. Kui kõhkled, ära USB-C kaudu siiski kiirlae.

uudise allikas: AndroidCentral