Eestis oli veel õnnis teisipäeva öö, kui Las Vegases tõmmati kate tänavuse CES-i ühelt oodatumalt uudiselt, Faraday Future ideeautolt. Auto nimeks on FFZERO1 ja see näeb välja nagu ei ükski seni nähtud auto. Või noh, näeb välja nagu mõnest multikast või ulmefilmist välja tõstetud sõiduk. FFZERO1 on tootja nägemus autotööstuse tulevikust.

FFZERO1- l on neli elektrimootorit– üks iga ratta jaoks – ja nende võimsus kokku on 1000hj ning sõiduk on võimeline nullist sajani jõudma alla 3 sekundiga. Auto tippkiiruseks on 322 km/h. Juhti abistavad sõitmisel rooli sisse uputatav nutitelefon ja liitreaalsus. Auto on võimeline juhi järgi kohanema, õppides ja meelde jättes tema eelistusi.

“Ma usun, see on kõige hingetuksvõtvam projekt, millega ma olen kunagi töötanud või mida olen eales näinud,” rääkis Faraday Future peadisainer Richard Kim ajakirjale Tech Insider. “Disainerid, kellega ma olen siin koos töötanud, on autotööstuses olnud kauem kui kümme aastat, nad on maailmanimed ja ma olen täiesti veendunud, et FFZERO1 saab olema kümnendi kõige kuulsam ja kõneldum näituseauto!”
Loe pikemalt siit (klõpsti)