Algselt oli tegemist pigem sõjatööstusliku eksperimendiga, mis esiteks suudab ise ennast tasakaalus hoida, teiseks ei kuule pätid juba kaugelt võmmide lähenemist, et õigeaegselt plehku pista. Ka pole hirmu, et aku saab poole sõidu ajal tühjaks, sest masin töötab teisaldatavatel patareidel ja nende vahetamine nõuab vaid mõne sekundi. Ka on mootorrattal nupp, mis võimaldab ohu eest põgenejal kõik turvanõuded maha võtta ja kihutada nii, kuis rattad võimaldavad. Sõjaväe nõudel on motikale paigaldatud ka infrapunatuled, tegutsemiseks öötingimustes.

Nad võivad ju paista välja nagu Batmani-motikad, meenutades välimuselt pigem stealth-lennukeid (mille kere teatavasti neelab radarikiiri, mitte ei peegelda neid tagasi), kuigi päris nähtamatutest motikatest siiski jutt ei ole. Neil pole häälekat sisepõlemismootorit, ei kosta ka nende summutitest (elektrimotikatena nende järele pole ju vajadust) mingit müra, ja kõik keskkonnasäästvad eelised tulevad appi ka jõustruktuuridele. Sireen käib siiski varustuse sisse.

Los Angelese politsei (LAPD) on praegu tõsiselt uurimas võimalusi selliseid motikaid kasutusele võtta, sest politsei saaks nendega strateegilise eelise. Varem on neid katsetatud näiteks Colombias Bogota politseis. Võib juba oletada, millistes tingimustes see tegutseb.