Eesti

Esiteks muidugi Eesti ise. Valitsuse korralduse kohaselt kehtib juba alates 1. veebruarist kord, mille kohaselt on 10-kalendripäevast elukohas viibimise kohustustest ja koroonatestimise nõudest vabastatud välismaalt tulevad inimesed, kes on läbi põdenud COVID-19 haiguse ja arsti poolt terveks tunnistamisest ei ole möödunud rohkem kui kuus kuud või kes „on läbinud COVID-19 haiguse vastase vaktsineerimise ja vaktsineerimise kuuri lõpetamise päevast ei ole möödunud rohkem kui kuus kuud".

Kui olete vaktsineeritud, siis saate teha Digiloos endale digitaalse vaktsineerimistõendi (kui käite teist korda vaktsineerimas, siis minge ja tehe uus, et mõlemad oleksid passis kirjas) ja selle endale meiliga saata või mobiili/arvutisse salvestada. Kui piiril sellel olevat QR-koodi näitada, saavad piirivalvurid selle kasvõi mobiilikaameraga skannida, kuna neile avaneb siis veebileht, millel vaktsineerimissertifikaadi täielikud andmed ja kehtivuskinnitus.

Kõik ülejäänud riigid, mis vaktsineeritud ja vastava tõendi ette näitavaid inimesi vabalt riiki lubavad, on hetkel järgmised:

  1. Anguilla
  2. Bahama
  3. Barbados
  4. Belize
  5. Briti Neitsisaared
  6. Horvaatia
  7. Küpros
  8. Ecuador
  9. Gruusia Vabariik
  10. Grenada
  11. Guatemala
  12. Island
  13. Iisrael
  14. Montenegro
  15. Nepal
  16. Seišellid
  17. Tahiti

Mõnest riigist lähemalt ka:

Alates 1. aprillist võivad kõik Horvaatiasse reisida, kui nad esitavad COVID-19 vaktsineerimistõendi (viimane doos tuleb manustada mitte varem kui 14 päeva enne saabumist); võib esitada negatiivse COVID-19 PCR või antigeeni testi, mis on tehtud mitte rohkem kui 48 tundi enne Horvaatiasse saabumist (kui see on kiirtest, tuleb teine ​​test teha 10 päeva pärast esialgset testi, kui teie viibimine Horvaatias on pikem kui 10 tundi) päeva); või diagnoositi COVID-19-st kuni 180 päeva enne saabumist. Alla seitsmeaastased lapsed saavad riiki siseneda vabalt.

Küpros

Alates 10. maist saavad reisijad EList, Armeeniast, Bahreinist, Valgevenest, Kanadast, Egiptusest, Gruusiast, Iisraelist, Jordaaniast, Kuveidist, Liibanonist, Katarist, Venemaalt, Saudi Araabiast, Serbiast, Šveitsist, Ukrainast, Araabia Ühendemiraatidest, Ühendkuningriigist ja Ameerika Ühendriikidest, kes suudavad tõestada, et nad on täielikult vaktsineeritud, Küprosele sõita ilma karantiini jäämata.

Sertifikaadi koopia tuleb paraku üles laadida Küprose lennupassi platvormile. Visit Cypros lehel on täpsem info olemas.

Gruusia

Alates 1. veebruarist lubatakse igast riigist täielikult vaktsineeritud reisijatel siseneda Gruusiasse, kui nad esitavad dokumendid, mis kinnitavad nende COVID-19 vaktsineerimise staatust (kui vaktsiin nõudis kahte annust, tuleb esitada mõlema annuse tõend).

Vaktsineerimata reisijad, kes saabuvad Armeeniast, Aserbaidžaanist, Bahreinist, Valgevenest, Euroopa Liidust, Iisraelist, Kasahstanist, Norrast, Põhja-Iirimaalt, Katarist, Venemaalt, Saudi Araabiast, Šveitsist, Türgist, Ukrainast, Araabia Ühendemiraatidest, Ühendkuningriigist või Ameerika Ühendriikidest peab esitama negatiivse COVID-19 PCR-testi tulemuse, mis on tehtud 72 tunni jooksul enne reisi. Kolmandal päeval Gruusias olles peavad reisijad läbima teise PCR-testi.

Kreeka

Alates 19. aprillist lubatakse Euroopa Liidust, Uus-Meremaalt, Austraaliast, Lõuna-Koreast, Taist, Rwandast, Singapurist, Ameerika Ühendriikidest, Ühendkuningriigist, Iisraelist, Serbiast ja Araabia Ühendemiraatidest pärit reisijatele Kreekasse karantiin jäämata, kui nad on saanud COVID-19 vaktsiini mõlemad annused vähemalt 14 päeva enne riiki saabumist. Samuti ei pea nad esitama negatiivset COVID-19 PCR testi. Need, kes pole vaktsineeritud, peavad esitama negatiivse COVID-19 PCR testi 72 tunni jooksul pärast Kreekasse saabumist. Viie aasta vanused ja nooremad lapsed on piirangutest vabastatud.

Reisijad saavad riiki siseneda läbi üheksa lennujaama: Ateena, Thessaloniki, Heraklion, Korfu, Rhodos, Kos, Chania, Mykonos ja Santorini. Maismaapiiri sisenemine on lubatud Promachonase ja Nymphaio kaudu. Kõik reisijad peavad täitma ankeedi hiljemalt 24 tundi enne Kreekasse saabumist.

Kõigile rahvusvahelistele saabujatele tehakse Kreekas pisteline ja kohustuslik tervisekontroll, mis võib hõlmata kiiret COVID-19 antigeeni testi. Need, kellel on SARS-Cov-2 positiivne tulemus, transporditakse Kreeka valitsuse tasulisse karantiinhotelli, kus nad teevad tulemuste kinnitamiseks COVID-19 PCR testi. Reisijate puhul, kelle test on taas positiivne, jäävad nad karantiini vähemalt 10 päeva, pärast mida tehakse neile uus test, et teha kindlaks, kas nad on lõpuks koroonast vabad.

Island

Alates 9. aprillist tuleb kõigil teha piiril koroonatest, aga vaktsineeritud reisijad ei pea karantiini jääma, vaid minema oma ööbimiskohta ja ootama esialgseid testi tulemusi. Island lubab ka varem COVID-19-ga nakatunud reisijatel riiki siseneda ilma karantiini ja testideta.

Iisrael

Riik hakkab vaktsineeritud reisigruppe riiki lubama alates 23. maist. Täielik teave juhiste kohta on saabumas lähiajal. Kõigil külastajatel tuleb enne riiki lendamist teha jätkuvalt PCR-test ning lisaks vaktsineerituse tõestamiseks seroloogiline test Ben Gurioni lennujaama saabumisel.

Lähemalt portaalis Afar