Maailma esimesel robotite olümpial, võistlusel Egde of Robot: Ski Robot Challenge osales kaheksa meeskonda Lõuna-Korea erinevatest ülikoolidest ja erafirmadest, kõigil eesmärk saata oma robot suuskadel mäest alla slaalomit sõitma. Kõige kiiremale oli auhinnaks välja pandud 10 000 dollarit, vahendab The Verge.

Osaleda võisid kõik vähemalt 50-sentimeetrised humanoid-robotid, kes seisid kahel jalal ning mil olid käsi ja jalgu meenutavad liigestega jäsemed.

Nagu videost näha, ei saatnud paljusid võistlejaid just eriline edu. Nii mõnigi väikse lapse mõõtu robot takerdus 80-meetrisele mäesuusarajale takistustesse või ei suutnud korralikult tööle hakata – Pyeongchangi külmad olud ja lõikav tuul ei ole suureks katsumususeks vaid inimsportastele, vaid tegid selles külmas ka robotitel käsklustele allumise keeruliseks.

Lõpuks kuulutati võitjaks helesinises jopes nõlvalt alla laskunud ja kenasti takistustest mööda põiganud robot Taekwon V. Ettevõtte MiniRobot Corp võistleja oli ka olümpia väikseim robot, kõigest 75 sentimeetri pikkune.

Vaata videost robotite olümpia võistlust: