Mehe esialgsed haigussümptomid olid palavik ja oksendamine, täpselt nagu tal oleks olnud gripp. Järgmiseks hommikuks oli mees aga juba deliiriumis ja ta kehatemperatuur oli ülikõrge.

Wisconsinis elava mehe naine viis ta kiiresti haiglasse. Teel sinna hakkasid mehe kehale tekkima verevalumid, mis nägid välja just nagu oleks teda pekstud kurikaga. Pärast nädala aja pikkust haiglasolekut amputeeriti kõigepealt mehe jalad ning mõni aeg hiljem ka ta käed.

Selgus, et mehel oli veremürgistus ehk sepsis, mille tekitas meest lakkunud koera süljes peitunud bakter. Mehel tekkisid üle keha verevalumid ning seetõttu andsid arstid talle antibiootikume, et nakkust takistada. Veretrombide tõttu ei jõudnud aga ravimid mööda keha laiali ning seetõttu hävisid mehe lihaskoed. Kui arstid poleks mehe jäsemeid amputeerinud, oleks bakter tõenäoliselt mehe tapnud. "Miks tema? Miks selline asi pidi meiega juhtuma?" küsis mehe abikaasa Dawn Manteufel.

Capnocytophaga canimorsus bakter leidub täiesti tavapäraselt nii kasside kui ka koerte süljes. Tavaliselt pole bakter tervetele inimestele kahjulik, kuid haruldastel juhtudel võib tekitada veremürgistust ning seetõttu ka inimestele väga ohtlik olla.

"Ta armastab koeri, ta katsuks julgelt iga koera," ütles mehe abikaasa Washington Postile. Naine ütles, et enne haigestumist oli mees kokku puutunud vähemalt kaheksa erineva koeraga ning bakter tulenes tõenäoliselt mõne koera süljest.

Mees on olnud haiglas praeguseks umbes kuu aega ning arstid tegelevad jätkuvalt sellega, et eemaldada kõik surnud kudede jäägid. Naise sõnul on mees teadlik sellest, et ta on jäsemetest ilma jäänud ning on selle teadmisega leppinud. "Tema poolt ei ole mingit negatiivsust, ta ütles arstidele, et tehke, mis vaja, eluga on vaja edasi liikuda," ütles naine.

Bakter on tavaliselt leviv koerahammustustega. Enim on ohus inimesed, kes on alkohoolikud või põrnahaigustega. Tavaliselt ründab bakter inimest äkiliselt ning sümptomid ägenevad tohutult kiiresti.