Kui palju sellist ebausku tegelikult tõsiselt võetakse, pole teada, kuid fakt on, et paljud inimesed siiski proovivad — koguni nii paljud, et ainuüksi mullu kuhjati ajaloolise vaatamisväärsuse rüppe ligi 1,37 miljoni euro vääringus münte.

Kuhu kõik need metallrahad otsaga jõuavad? Tuleb välja, et loovutatakse heategevuseks. „Linnavolikogu annab meile üle kottide kaupa münte, mida turistid on purskkaevu visanud,“ nentis mündisaaki koguva ja taasinvesteeriva katoliikliku mittetulundusühingu Caritas pressiesindaja Alberto Colajacomo.

Vette sulpsatab aga palju muudki peale müntide. „Lisaks metallrahadele oleme leidnud näiteks prille, religioosseid medaljone ja isegi mõned komplektid hambaproteese,“ osutas Colajacomo.

1762. aastal avatud Trevi purskkaev on üks Rooma tuntumatest vaatamisväärsustest, mida on kujutatud paljudes menukates filmides, nt Federico Fellini suurteoses „La Dolce Vita“.

Itaalia luksusmoebrändi Fendi eestvedamisel võeti hiljuti ette põhjalik renoveerimisprojekt, mille käigus restaureeriti purskkaevu fassaad ning paigaldati mõned LED-valgustid ja muud nüüdisaegsed täiendused.

Trevi purskkaev on ka paik, kust lahkutakse tihtilugu rauduskäsi — alles hiljuti vahistati seal meesterahvas, kes juhuslike pealtvaatajate lõbustuseks purskkaevu alasti ujuma ronis.

Sagedamini määratakse karistusi siiski neile, kes purskkaevu seadusevastaselt n-ö oma personaalse hoiupõrsana kasutavad. Seega pidage meeles — vette visatud müntide uuesti välja õngitsemine võib lõppeda karistusega.