(Vähemalt olid ametivõimud sunnitud asjade sellist seisu pärast pikka ja põhjalikku testamendiotsimist nentima.)

Kuhu ta raha siis pärast surma sattus?

Enamik eeldas, et Hughes oleks soovinud jätta raha omanimelisele meditsiiniinstituudile. Oli üldteada, et mingeid kaugeid sugulasi ta päranduse kallale lasta ei tahtnud, kuid kuna puudusid kindlad asitõendid, mis seda kinnitanuks, hakkasid kõikvõimalikud nõotütred ja lellepojad päranditombust peagi magusaid suutäisi haukama.

Sel ajal, kui asjaosalised varanduse pärast omavahel võitlesid, ilmus lagedale mitu testamenti, mis kõik aga viimaks võltsinguteks tunnistati.

Üks tähelepanuväärsemaid oli dokument, mis kuulutas, et keegi tanklatöötaja nimega Melvin Dummar peaks pärima ühe kuueteistkümnendiku Hughesi maisest varast.

Väidetavalt pakkus Dummar kord maanteeservas seisnud Hughesile tema hotellini küüti. Hughes olnud selle üle nii tänulik, et lubanud Dummarile suure tüki pärandusest. Testament tunnistati võltsinguks 1978. aastal.

Järgmiseks hakkasid välja ilmuma "abikaasad", kes üritasid Hughesi erakumainet ära kasutades leida veenvaid vastuseid küsimusele, miks keegi neist varem midagi kuulnud polnud.

Näitlejanna Terry Moore väitis koguni, et on Hughesiga kaks korda abielus olnud. Ühtegi dokumenti, mis ta juttu kinnitanuks, tal aga esitada polnud.

Tõtt-öelda elas ta millalgi 1940. aastatel mõnda aega isegi Hughesi juures, kuid naise väide, et nad mitte ainult ei abiellunud, vaid pole ka kunagi abielu lahutanud, seati kahtluse alla tõsiasja valguses, et pärast oletatavat abielu Hughesiga oli daam olnud kolm korda abielus muude meestega.

Küllap olid Moore'i argumendid siiski piisavalt veenvad — või vähemalt tüütas ta varahaldureid nii palju —, et naisele otsustati anda raha kas või ainult selleks, et tast lahti saada. Igatahes maksti talle välja 400 000 dollarit Hughesile kuulunud raha.

Hiljem kirjutas Moore elulooraamatu pealkirjaga "The Beauty and the Billionaire" (1984, "Kaunitar ja miljardär"), mis jõudis bestsellerite edetabelisse ning tõenäoliselt teenis oletatavale lesele kena lisakopika.

Lisaks "abikaasadele" otsustas Hughesi enda isaks tunnistada erakordne hulk tema oletatavaid lapsi.

Üks neist väideti olevat Hughesi ja Amelia Earharti salaarmastuse vili, ehkki Earhart polnud teadaolevalt kunagi emaks saanud.

Vähemalt kaks pärijakandidaati olid mustanahalised, kuid nende taotlused lükati tagasi, kuna Hughes oli muu hulgas tuntud üsna rassistlike vaadete poolest.

Pärast aastatepikkust vägikaikavedamist jõudis suur osa rahast viimaks Howard Hughesi nimelise arstiteaduste instituudini. Suur osa sattus aga ka Hughesi mitmesuguste pärijate kätte.

Ajalehe Wall Street Journal andmetel lõikas miljardäri pärandist varalist kasu umbkaudu tuhat inimest, kellest kakssada olid Hughesi kauged sugulased.

Pärast seda, kui rahatuusa varad olid likviidseks tehtud, pärisid nood inimesed kokku 1,5 miljardit dollarit.

Huvitaval kombel ei lõppenud varade likvideerimine enne kui aastal 2010 — kolmkümmend neli aastat pärast Hughesi surma!

Hughesi isik on tuttav ka kinosõpradele, sest 2004. aasta filmis "The Aviator" ("Aviaator – valguses ja varjus") kehastas teda Leonardo DiCaprio.