Pidustustega avaldatakse tänumeelt linna kaitsepühakule San Juan Bautistale — iselaadsele „Robin Hoodile“, kes 17. sajandil röövis jõukatelt Hispaania päritolu maaomanikelt ja jagas nende vara vaestele. Plahvatava peaga vasarad peavad sümboliseerima kaitsepühaku viimast vastasseisu valitsusega, mis sai talle saatuslikuks.

Igal aastal jagunevad karnevalikülastajad kaheks vastanduvaks kildkonnaks: „kaitsepühaku jüngriteks“ ja „rõhujate sõjaväeks“. Leerid kohtuvad linna jalgpalliväljakul, kus vasaratega, mille külge on kleebitud kaaliumkloraadi ja väävli plahvatav segu, uljalt pauku tehakse.

Enne jalgpallistaadionile kolimist toimusid pidustused linna keskväljakul. Kui tahate teada, miks trallile turvakaalutlustel uus toimumispaik tuli leida, vaadake näiteks ka lisatud videot — eriti seda, mis juhtub alates 1.37:

Vähemalt 16. sajandist alates asustatud San Juan de la Vega linn on kuulus oma ainulaadse, igal veebruaril toimuva „plahvatavate vasarate“ festivali poolest, millega peetakse meeles pühakut Juan Bautistat. Viimastel aastatel on linn jõudsalt kasvanud. Praegu tegutsevad seal juba kaks katoliku kirikut. Tööpäevadel on linna keskväljakul avatud turg nimega „El Jardin“, kus kohalikud elanikud müüvad taimi, rõivaid, jalanõusid ning värskeid puu- ja juurvilju. Linn on tuntud porgandi-, ubajuure- ja teraviljakasvatuse poolest.