Täpsemalt kuluks vaakumilähedaste tingimustega torus kulgeval kapslil kahe USA idaranniku linna vahet sõitmiseks 29 minutit.

Musk tutvustas tehnoloogiat avalikkusele aastal 2013 ja andis selle vabasse kasutusse, öeldes, et tal on oma teiste ettevõtetega nagu Tesla ja SpaceX liiga palju tegemist. Näib, et maapinnal kulgev transport on mehel viimasel ajal kopsu üle maksa ajanud, kuna eelmise aasta lõpus asutas ta tunnelipuurimisfirma humoorika nimega The Boring Company (nimi tähendab nii puurimisfirmat kui igavat firmat). Sest ajast on ta avaldanud ka erinevaid visioone, kuidas The Boring Company abiga maa alla koliv transport ja teedesüsteemid välja näeksid.

Kellelt Musk jah-sõna sai? The Verge spekuleerib, et lubaja võis olla Valge Maja Ameerika innovatsiooni büroo juht (ja Donald Trumpi väimees) Jared Kushner, kuna büroo on hyperloopi tehnoloogia vastu varemgi huvi üles näidanud.

Kui Musk lisas järgnevas säutsus, et loodab ka formaalse jah-sõna peatset saabumist, siis transpordieksperdid on pigem skeptilised, kuna erinevaid tasandeid, millel idee heaks kiita tuleb, on USA-s päris palju.