Mõtte taga on arhitekt David Fisher ettevõttest Dynamic Architecture ja hoone nimeks plaanitakse panna Dynamic Dubai. Majal on kõrgust 388 meetrit ja sel on 80 korrust, mis pöörlevad 360 kraadi mõlemas suunas. Fisher ütles, et sai idee New Yorgi Olympic Toweris istudes ja aknast välja vaadates, kui ta märkas, et ühest punktist paistsid Manhattanit raamivad jõed küll kätte, aga linnasüda ise mitte. Seejärel tekkiski tal idee teha terve korrus pöörlevaks.

Idee käis Fischer esmakordselt välja aastal 2008, aga see ei leidnud piisavalt toetust. CNN vahendab aga, et nüüd loodab Dynamic Architecture, et maja ehitatakse siiski aastaks 2020 valmis. See oleks niigi pilvelõhkujaist kubisevas Dubais üks kõrgemaid hooneid.

Ja pöörlevad korrused pole veel kõik. Kui projekt tuuakse ellu täismahus, tähendab see, et elanikud saaksid enda kortereid häältuvastuse abil pöörlema panna vaid suulise käskluse peale ning torni keskel asuvasse betoonsüdamikku rajatud liftiga saaks igaüks oma isikliku sõiduauto korteri kõrval asuvasse garaaži parkida - olgu see või kõrgeimal korrusel. Hoone energiavajaduse eest hoolitseks päikesepaneelid katusel ja korruste vahel asuvad tuuleturbiinid.

Korrused oleksid valmistatud terasest, alumiiniumist ja süsinikkiududest. Need pandaks vabrikus kokku ning kinnitataks seejärel torni külge. Sellist tehnoloogiat pole varem pilvelõhkujate ehitamisel kasutatud.

Ja hind? Kui nõukogude lastekirjandusest paljudele tuttava Totu Päikeselinna-seiklustes kirjeldatud pöörlevas majas elasid marakannid jumalamuidu, siis Dynamic Dubais nii lihtsalt ei pääse. Kes endale luksuslikku ulualust soovib, peab selle eest lauale käima 4-40 miljonit dollarit.