Teleriekraani suurimateks vaenlasteks on tolm ja mustus, kuid ka selle eemaldamisega võib ekraanile viga teha. Samas vajab iga ekraan regulaarset puhastamist.

Heivo Pork

Viimasel ajal on meie köökidesse ilmunud trendikad kuumaõhufritüürid, mille müüjad lubavad, et selle uudse seadmega muutub toiduvalmistamine kiiremaks, lihtsamaks ja tervislikumaks. Kas tegu on seadmega, mis peagi köögikapis hakkab pidevalt ette jääma või ootab toiduvalmistamist totaalne muutus?

Jana Rand

Liigniiske teravilja, aga ka näiteks põldoa­saagi päästmiseks on mõttekas kasutada spetsiaalset viljamuljurit, et valmistada proteiinirikast täiendust tavapärasele silost, jõusöödast ja mikroelementidest koosnevale loomasöödale.

Ain Alvela

Kui enne niiduhooaega hakatakse taas rääkima rohumaade hooldusniitmisest ja selle eest toetuse saamise korrast, siis on paslik juttu teha ka tehnikast, mida sellise töö puhuks kasutada.

Ain Alvela

Võrreldes kümne aasta taguse ajaga, on kogurkärude müügimaht Eestis kokku kuivanud, kuid oma klientuur on siiski olemas ning sellel masinal kindel koht meie söödatootmise ahelas.

Ergo Viil

Tempo nime kannavad Väderstadi ribaskülvikud, mis tootja sõnul külvavad tavapäraste täppiskülvikutega võrreldes kuni kaks korda kiiremini ja seda ilma, et külvi täpsuses järeleandmisi tehtaks.

Jaanika Mirka

Viljakasvatajad ütlevad taevasse vaadates, et nende ülemus on seal, mõeldes ilma. Tegelikult on teisigi taevaseid jõude, millega põllul toimuvat jälgida: satelliidid, lennukid ja droonid.

Margus Ameerikas

Aiandusnäitusel Sival sai aimu, et moodne puu- ja köögiviljakasvatus liigub kahte täiesti vastandlikku suunda: tagasi ajalukku ning edasi tipptehnoloogia kasutamisse.

Lii Sammler

Eestisse jõuab üha enam lubiväetiste põllule viimiseks mõeldud laotureid. Ka veo- ja laotusteenuste võrk laieneb, mistõttu lubi peaks igale farmerile kättesaadav olema.

Ain Alvela

Eesti turul on kümmekond söödamikserit. Turuliidrid on Triolet, Faresin, Strautman, mitmes suuremas farmis on aga kasutusele võetud kaasaegne BvL -i söödatehnika.

Lii Sammler

Kui on soodne aasta ja hea peremees, pole põllumasinate tipptase niivõrd oluline kui kehvematel aastatel, võib kokku võtta Voore Farmi külvikute demokatse esialgsed tulemused.

Lii Sammler

Järgmine aasta toob Eesti põllumeeste käsutusse vähemalt kolm uut sarnases võimsusklassis traktorit. Kõiki neid iseloomustav ühine nimetaja on universaalsus.

Ain Alvela

Eesti künnimeistrivõistlused Kehtnas õnnestusid tänu mullu peetud eelproovil, künnisimmanil saadud kogemustele. Olid ju viimati vabariiklikud künnivõistlused Kehtnas 1987. aastal ning tollased tegijad nüüd enamasti pealtvaatajate leeris.

Heino Laiapea

Kui osa firmasid toob turule uusi rootorkombaine, siis Claasi tehas selle uuendusega kaasa pole läinud.

Lii Sammler

Eesti põldudele jõuab järjest rohkem võimsaid suure tootlusega kombaine, sealhulgas rootorkombaine. Meie heitlikes ilmaoludes võib viljakoristuse aeg üürikeseks jääda, mistõttu on vähestest kuivadest päevadest tarvis võtta maksimum.

Ain Alvela

Rasketel savistel muldadel majandav Pärnumaa viljakasvatusettevõte soetas hiljuti Eestis seni ainulaadse otsekülviku ning kavatseb nüüd teadlaste abiga välja selgitada, millised on otsekülvi plussid ja miinused võrreldes kündmisega.

Heiki Raudla