Nagu IIZI teatab, on kindlustusandjaks "maailma suurim ja mõjukam kindlustusturg Lloyd’s, mis teenindab hetkeseisuga 90% UK turul olevate droonide kindlustuslepingutest. Lloyd’s alustas droonidele mõeldud kindlustuslahenduse pakkumist alles hiljaaegu Euroopa riikides laiemalt."

Ettevõte teatab, et droonide kindlustamise lahendus on mõeldud ennekõike äritegevuseks kasutatavatele droonidele. Pakkumist on võimalik saada vastutuskindlustuse, drooni varakindlustuse ja sellele paigaldatavate seadmete kindlustamiseks, lisaks erinevad lisakindlustused sinna juurde. Kindlustusmakse suurus oleneb drooni tehnilistest andmetest ja väärtusest, varustusest, kasutusalast, lennupiirkondadest jne.

Maria Plees, IIZI turundus- ja müügijuht täpsustas vastuses Forte pärimisele, et praegu pakutakse äritegevuses kasutatavate ja professionaalses kasutuses olevate droonide kindlustamist, kindlustusvõtjaks peab olema äriühing.

„Hinnaliselt tähendab see ca 5 000 EUR kandis olevaid droone (hetkel väiksematele eraldi pakkuda ei saa, aga koos kallimatega on võimalik ka väiksemate droonidega arvestada),“ kirjutas ta. „Selliste droonide kasutusalad on väga erinevad – kõige levinumad on muidugi fotograafia ja videoteenused, aga ka näiteks termokaardistamine, keskkonnauuringud, luuredroonid jne.„

See tähendab, et neil, kel on olemas vaid näiteks paarisajaeurone droon igapäevaseks pildistamiseks-videotamiseks, pole sellele kindlustust nõutama minna mõtet.