Festivali peakorraldaja Annika Vesselov märkis, et on 12. korda toimuva festivali üle on põhjust uhkust tunda ning tänavu oodatakse rohkem kui 50 000 osalejat.

Igal aastal püüab festivaliprogramm üllatada külastajaid mõne uue sündmusega. Tänavu on selleks Vesselovi sõnul festivali neljandal päeval ehk 28. septembril Tartus Raadi lennukiangaaris aset leidev Robolahing.

„Tegemist on spetsiaalselt selle võistluse jaoks ehitatud puldiga juhitavate või autonoomsete lahingurobotite mõõduvõtuga, kus lahingumasinad püüavad üksteist spetsiaalsel võitlusareenil kahjutuks teha,“ ütles peakorraldaja.

Esmakordselt on kavas lastele mõeldud teaduskohvik. Kui enamasti on selline sündmus olnud suunatud noortele ning täiskasvanutele, siis sellel aastal oodatakse neljapäeval toimuvasse laste teaduskohvikusse hoopis koolieelikuid ja algklasside lapsi ning nende vanemaid.

Lisaks eelnevalt nimetatule toimub Tartus hulgaliselt väliskülaliste teadusteatri etendusi, mille läbiviijad tulevad kohale Bulgaariast, Poolast, Venemaalt ja Ameerika Ühendriikidest. ning Festivali lõpetab juba traditsiooniks saanud 18+ teaduspidu. Pealinna inimestele suunatud üritustest võib välja tuua Euroopa Liidu noorte teadlaste konkursi avatud päeva, Tallinna linnamuuseumi või siis Eesti tervishoiumuuseumi sündmused. Läänemaal toimub põnev Haapsalu teadusmess ja Lõuna-Eestis Pollis aiandusuuringute keskuses taimeteadust tutvustav sündmus.

25.-30. septembrini aset leidev Teadlaste Öö on mitte ainult Eesti, vaid ka kogu Baltikumi suurima teadusfestivaliga. Festivali sündmuste kohta leiab kõige värskemat informatsiooni kodulehelt www.teadlasteöö.ee.