Raportis öeldakse, et Y-põlvkonnal ehk praegu kahe- ja kolmekümnendais eluaastais olijatel on palju muresid suhetes, tööturul ja ka eluaseme leidmisel, mis võivad viia selleni, et nad kannatavad hilisemas elus rohkem vähi, diabeedi ja südame-veresoonkonnahaiguste käes. Selle tulemusena võivad nad olla tervikuna keskeas haigemad, kui nende vanemad samavanuselt olid.

Business Insider vahendab, et üldised trendid Y-põlvkonnas on seotud pikaajalise stressi, ärevuse, masenduse ja madalama elukvaliteediga. Samas raportis leiti ka, et Y-põlvkond on esimene generatsioon, mis teenib vähem, kui nende enda vanemad samas eas. Samuti on neil raskusi kinnisvara omandamisega ning sageli süüdistatakse neid lihtsalt üleüldises laiskuses.

Noored inimesed on tänapäeval vastamisi probleemidega, mis on väga erinevad neist, millega nende vanemad silmitsi seisid, lausus Health Foundationi strateegiadirektor Jo Bibby.

Täpsemalt leiti, et noortele avaldavad psühholoogilist survet töötus, ebakindlad töötunnid, majandusmured ja ka sotsiaalmeedia mõju – digitaalsete sõpruste ja muude suhete surve lisandub tegeliku elu omadele.

Tänavu avaldati ka Londonis asuva Kings College`i uuring, millest selgus, et üksildastel Y-generatsiooni liikmetel on kahekordne vaimsete probleemide tekkerisk. Nende murede all mõeldakse näiteks depressiooni ja ärevust. Suubrirtannia riiklik statistikaamet teatas ka, et Y-generatsioon on kõige tõenäolisem vanusegrupp, milles olijad võivad kannatada kroonilise üksinduse käes. Ehkki noorte üldises tervises oli mõningaid arenguid, ütles Bibby, et need võivad siiski haihtuda probleemide all, mille põhjustajaks on see, et noorte inimeste elu on ebastabiilne.