Startupi nimega Glowee idee on lihtne: kalmaaride organismis elutsevad helendavad bakterid. Need kogutakse kokku, pannakse geeli sisse ning geel omakorda läbipaistvasse konteinerisse. Sinna lisatakse ka suhkrut ja hapnikku, et bakterid elus püsiksid.
Helendavad, elusad bakterid läbipaistvas mahutis moodustavad loodusliku, ilma juhtmeta lambi.

Newscientist vahendab, et bakter ise pole mürgine ega ka muudmoodi tervisele ohtlik. Kõiki valgusteid linnas bakterilampidega ettevõttel plaanis asendada ei ole, aga idee tundub teoorias lubav - elektrienergiat ei kulu, samuti ei jää bakterilampidest ka ökoloogilist jalajälge. Lisaks pole bakterilampide valgus nii intensiivne kui elektrilampide oma, mis tähendab seda, et valgusreostust tekib vähem. Päevavalguses näivad lambid läbipaistvad, pimeduses on bakterite valguskuma aga sinakasroheline.

Järgmisest aastast on plaanis pakkuda lahendusi poeakende valgustamiseks, ülejärgmisest aga juba linnaruumi suurematele pindadele.

Probleemid? Hetkel on lampide eluiga lühike, nad kestavad ainult kolm päeva ja siis on helendavad bakterid surnud. Ehkki Glowee tiim loodab kolooniate eluiga pikendada, tähendab see, et pragusel hetkel pole bakterilamp kasutusea poolest kuigi mõttekas valgusti.