Tema töö "Mullabakteri
Pseudomonas putida
fenoolitaluvust mõjutavad tegurid" pälvis ühe 25-st eripreemiast, tänu millele saab Aare järgmisel suvel Heidelbergis asuvas Euroopa molekulaarbioloogia instituudi laboris (EMBL) teadlaste juhendamisel nädala jooksul läbi viia uurimistöö enda valitud teemal, vahendab Eesti Päevaleht Online.

Aare sõnul teadis ta juba neljandas klassis, et temast peab saama geeniteadlane ning kaheksandas klassis tegi ta oma esimesed teoreetilised uuringud. "Geeniteadus on minu jaoks nii huvitav, et vahepeal ma unustan kõik muu ära, kui sellega tegelen," rääkis ta.

Mullabaktereid käsitleva uurimistöö alustamiseks suhtles neiu mitmete eesti geneetikutega ning lõpuks ulatas oma abistava käe Tartu ülikooli molekulaar- ja rakubioloogia instituudi teadur Rita Hõrak, kes aitas tal teha töö eksperimentaalset osa.

Neiule on antud mõista, et mullabaktereid käsitlev uurimistöö on hiilgav algus tema geeniteadlase karjäärile. "Olulised inimesed on mulle öelnud, et minust võib saada suurepärane uurija, see annab mulle julgust," rääkis Aare, kes tahab tulevikus tegeleda geneetiliste haiguste ravivõimaluste uurimisega.