Arheoloogid on tuvastanud 20 spiraalikujulist asulat, mis rajati millalgi umbes 4000 aasta eest, varsti pärast Cheopsi (Hufu) püramiidi valmimist Egiptuses. Usutavasti olid hoonete ehitajateks algupärased aarialased, kelle haakristimärgi Saksamaa natsid 1930. aastatel omaks võtsid, vahendab The Daily Mail.

Muistse linna varemeid uuriti esmakordselt umbes 20 aasta eest veidi pärast seda, kui Nõukogude võimud olid leevendanud karme seaduseid, mis piirasid aerofotode pildistamist mittesõjalistel eesmärkidel.

Kuna piirkond on aga nii kaugel, on nood uskumatud linnad seni ülejäänud Euroopa jaoks praktiliselt tundmatuks jäänud.

Linnad on umbes sama suured kui mitmed Antiik-Kreeka linnriigid, ning neist võis korraga elada 1000 kuni 2000 inimest.

Aaria keelt peetakse mitme kaasaegse Euroopa keele eelkäijaks. Ka inglise keeles on sõnu, nagu ’brother’ (vend), ’oxen’ (härjad) ja ’guest’ (külaline), mis keeleajaloolaste andmetel pärinevad algselt aaria keelest.

Seni on asulapaikadest välja kaevatud minkimisvahendeid, üks kaarik ja hulgaliselt potikilde.

Leiud on kaunistatud haakristidega, mida muistsed rahvad seostasid Päikese ja igavese eluga. Haakristi ehk svastika ning aaria rassi idee omistasid oma nn ülemrassile hiljem natsid eesotsas Hitleriga.

Asulapaikadest on leitud ka märke rituaalsetest matmistest koos hobustega — kombest loom tükeldada ja koos isandaga matta, mida on kirjeldatud iidsetes aariakeelsetes tekstides.

Jälgi Forte uudiseid ka Twitteris!