Scruggs on välja töötanud valiku matmismahuteid, mida saab patendikirjelduse kohaselt suruda, kruvida või puurida soovitud sihtainesesse ning mis võimaldavad odavat muldasängitamist koos õhukindla tihenduse, turvalukustuse, hauakivi ja mälestustähiste ning sisseehitatud lillevaaside ja lipuvardatugedega, vahendab Treehugger.com.

Erinevalt tavalisest kirstust, mis avaneb küljelt, tuleb surnukeha Scruggi versiooni sisse paigutada otsast. Pärast seda tõstetakse kirst püsti ning puuritakse maasse kas käsitsi või mehaaniliselt protsessi käigus, mis tuletab kahtlustäratavalt meelde hoonetele spiraaltalade paigaldamist — ning viitab kadunukeste elujärgse rakendamise täiesti uudsele võimalusele, kus lahkunud kujutavad järeltulevate põlvede jaoks sõna otseses mõttes alustalasid.

Leiutis võimaldab lisada mitmesuguseid dekoratiivseid kaasi, tänu millele sobib nutikas matmissüsteem ühtviisi hästi pruukimiseks nii ateistidele kui kristlastele, kuukummardajaile kui pastafarianistidele.

Neile, kes soovivad tippkvaliteeti (ja lahtise kirstuga matust), on Scruggsil pakkuda küljelt avatava kaanega topeltheeliksi-kujuline versioon.

On selline lahendus ka keskkonnasõbralik? Tihedus, elamine väiksemal pinnal ja üldse vähemaga hakkamasaamine on kuumad teemad, mistõttu on loogiline jääda vähenõudlikuks ka pärast surma. Teisalt aga jääb Scruggsi kruvikirstude puhul ära “mullaks saamine“ — surnukeha ei lagune ega loovuta oma koostiselemente kiiresti tagasi loodusele, nagu võimaldavad mõned uued ja ökoloogilisemad matmisviisid, näiteks biolagunevast paberist kirstud ettevõttelt Ecopod.