Pühapäeval voltis end arvutikäsu peale lahti vaid üks patarei paneelidest ja sedagi mitte täielikult. Teise paneeli avamiseks kulus teisipäeval kavandatud 13 minuti asemel üle kahe tunni. Esimene paneel ei ole küll praegugi täielikult lahti, kuid annab elektrienergiat peaaegu kogu oma võimsusega.

Paneeli töölerakendamist kontrollis Endeavouri komandöri Brent Jett ja teda abistas astronaut Mario Runco Houstoni lennukontrollikeskusest.

Pühapäeval tabasid avakosmosesse väljunud Endeavouri meeskonnaliikmeid Carlos Noriegat ja Joe Tannerit mitmed ebaõnnestumised ning neil tuli veeta mitu tundi päikesepatarei torni paigaldades. Nad olid ka esmaspäeval valmis vajaduse korral patarei tiibu käsitsi avama.

Päikesepatareid kujutavad endast kaht paneeli, millel on pikkust 32,9 ja laiust 11,6 meetrit. Neil on mõlemal 84 fotoelektroelementidega sektsiooni. Kumbki paneel annab 30 kilovatti elektrienergiat. Maa peal suudaks patarei NASA spetsialistide sõnul varustada elektriga umbes 30 eramaja.

Kosmosejaama moodulile Unity paigaldatakse tulevikus kaheksa sellist päikesepatareid. Need hakkavad andma elektrit 120-voldise pingega.

Päikesepatarei toimetati orbitaaljaama juurde neljapäeval Floridast startinud süstikuga Endeavour. Patarei kaks tiiba ja neid ülal hoidev torn kaaluvad 17 tonni ja on suurim süsteem, mis kunagi kosmosesse viidud.

Vene lennujuhtimiskeskuse pressiesindus teatas, et rahvusvahelises jaamas viibivad Vene kosmonaudid Juri Gidzenko ja Sergei Krikaljov monteerivad teisipäeval aparaate teenindusmoodulis Zvezda.

Ameeriklaste Endeavouri meeskonnal on kavas veel kaks korda väljuda avakosmosesse. Ööl vastu kolmapäeva valmistavad nad mooduli Unity korpust ette USA teadusmooduli Destiny vastuvõtmiseks. Kolmas väljumine on kavandatud 7. detsembrile.

Endeavour on küll jaama külge põkkunud, aga ühinemine on kavas alles reedel. Laupäeval, 9. detsembril eraldatakse Endeavour jaamast. Süstik peab maanduma Canaverali neemel 12. detsembril.

Praegu on meeskondadel isegi erinevad unetsüklid — jaamas viibivad ameeriklane Bill Shepherd ning venelased Juri Gidzenko ja Sergei Krikaljov magasid, kui päikesepaneele paigaldati.

Rahvusvaheline Kosmosejaam peaks USA, Venemaa, Euroopa, Kanada ja Jaapani ühistöös valmima 2006. aastaks.