Varasematest uuringutest on teada, et kanarind sisaldab kollageeni, mis mõjub samamoodi nagu ACE- inhibiitorid (vererõhku langetavad ravimid).

Paraku sisaldab kanarind kollageeni nii väikeses koguses, et sellest ei piisa kõrge vererõhu vastaste toidu- või meditsiiniproduktide väljatöötamiseks, vahendab ScienceDaily ajakirjas Journal of Agricultural and Food Chemistry avaldatud artiklit.

Küll aga on teadlaste väitel paremaks proteiinide allikaks kanakintsud ja -koivad, mida muuseas näiteks USA eriti söömisväärseks ei peeta.

Uuringu autorid testisid, kas kanajalgadest pärit kollageen mõjub samamoodi nagu ACE-inhibiitorid. Nad identifitseerisid kollageenis neli erinevat proteiini, millel oli sama mõju nagu ACE-inhibiitoritel.

Rottide peal katsetatuna suutsid need proteiinid märkimisväärselt ja pikaajaliselt vererõhku langetada, kinnitavad teadlased.