Seni on teleskoobid väljaspool Päikesesüsteemi tuvastanud 300 planeeti. Ainult vähestel neist võib olla elu, sest enamik kujutab endast hiiglaslikke Jupiteri-taolisi gaasikerasid ning tiirleb niivõrd lähedal oma Päikesele, et selliseid temperatuure ei suudaks taluda üksi mikroob, vahendab BBC.

Tuginedes astronoomia senistele avastustele on Boss kalkuleerinud, et iga Päikese-taolise tähe kohta on Galaktikas keskmiselt üks Maa-taoline planeet.

„Need planeedid ei ole mitte ainult eluks kõlbulikud, vaid tõenäoliselt juba asustatud,” väidab Boss. „Aga ma arvan, et kõige tõenäolisemalt asutavad neid planeete olendid, mis võisid katta planeet Maad kolm kuni neli miljardit aastat tagasi.” Teisisõnu - bakteriaalsed eluvormid.

Bossi sõnul peaks NASA märtsis algav Kepleri missioon hakkama esimesi Maa-taolisi planeete avastama juba lähimate aastate jooksul.

Hiljuti väitis Edinburghi ülikooli astrofüüsik Duncan Forgan oma arvutustele tuginedes, et meie galaktikas leidub 37 964 planeeti, kus on võimalik elu teke.