Gisin, kes on laiemale üldsusele ennekõike tuntud kvantkrüptograafia edendajana ning footoni teleportatsiooni eksperimentidega, pööras nüüd oma tähelepanu kvantmehhaanika seaduspärasuste kontrollile, vahendab portaal
.

Kvantmehaanikas on kasutusel seotud osakeste mõiste, mis tähendab lihtsustatult et nende omavahelised olekud on alati seotud ehk ümber sõnastatult: kui muutub ühe osakese olek, muutub koheselt ka teise oma.

Selle seose järgi peaks olema võimalik hetkeline signaali edastamine, kuna me võime omavahel olekuliselt seotud osakesi viia distantsiliselt kuitahes kaugele üksteisest.

Just selle seose kontrolliks tegigi Gisin järgmise eksperimendi. Ta ühendas oma Genfis asuva labori valgusoptilise kaabli abil kahe külaga, mille omavaheline kaugus oli 18 km. Seejärel saatis ta oma laborist korraga mõlemas suunas footonite voo. Seejärel jälgis töörühm signaali käitumist teekonna jooksul ning leiti, et kui muutus footonite olek ühes voos, muutus see koheselt ka teises, kusjuures info oleku muutumisest jõudis ühest voost teiseni kiirusega, mis ületas valguse kiirust 10000 korda.