Ühes või teises mõttes hea maitse piire ületavate sisuga on raske võidelda, sest inimesed ei jõuaks kõike üle kontrollida, mida YouTube'i iga hetk üles laaditakse, aga tarkvara pole sellise ülesande täitmiseks veel piisavalt taibukas.

Mida siis teha? YouTube'il on varuks uus taktika, millel on potentsiaali nende keskkonnas lokkavaid alpusi vähendada või vähemalt kiiret levikut tõkestada.

Nagu elus ikka, sõltub palju rahast. YouTube karmistas nüüd tingimusi, et milline videosisu võib olla, et see saaks nn partnerprogrammi vahendusel raha teenida (videote juures kuvatud reklaamide käibest saab üleslaadija osa endale).

Esmapilgul võib tunduda, et see on kasutu taktika, kuna inimesed laadivad YouTube'i üles igasuguseid lollusi hoolimata sellest, kas nad seeläbi ka raha teenida võiksid.

Teisest küljest on edukad tihti just kedagi või kellegi maitsemeelt või õiglustunnet solvavad videotootjad nagu juutuubitäht PewDiePie, ja nende edu tuules tekib sarnaseid kloune aina juurdegi.

Kui nüüd aga paljudel neist kaob võimalus seeläbi rikkamaks saada, siis pole paljudel motivatsiooni sellisele tegevusele palju aega ja energiat kulutada.

Jah, YouTube võitleb mõnes mõttes endiselt selle müütilise hüdraga, kes iga maharaiutud pea asemele uusi kasvatab. Aga nüüd on sel käes juba suurem mõõk.

YouTube andis lisaks teada, et paljud märtsis reklaamipindade ostmisest loobunud on nende keskkonda naasnud. Osav PR!

Reklaamidelt teenimist võivad tõkestada muuhulgas nii videos sisalduvad solvavad ja vihaõhutavad sõnumid kui ka näiteks peresõbralike tegelaste ebakohane kasutamine (paned Batmani ja Robini vanainimeste asja tegema vms).

Nii et kes tahab YouTube'is nõmetseda, peab seda tegema nüüd tasuta.