Assistant vestles inimestega üsna sujuvalt, broneeris ajad ja mühatas paar korda vestluse sees isegi „mhmh“. „On imeline, et Assistant mõistab päriselt vestluse nüansse,“ ütles Google`i tegevjuht Sundar Pichai. „Oleme selle tehnoloogia kallal aastaid töötanud. Selle nimi on Google Duplex.“

Pichai lisas, et Duplex on hetkel siiski veel suuresti arendusjärgus ja esimesi tõelisi katseid hakatakse tegema sel suvel, kui Assistanti abiga saab hakata reserveeringuid tegema ja reisipileteid ostma. Assistant on võimeline intelligentselt reageerima isegi siis, kui vestlus pöörab ootamatule rajale, mis pole eesmärgiga seotud.

Google loodab, et Assistantist saab Duplexiga varustatuna hea abimees näiteks siis, kui lapsevanemal, kel hommikul niigi tuhat tegemist, on vaja näiteks haigele lapsele arsti juurde aeg panna. „See tehnoloogia on suunatud spetsiifiliste ülesannete lahedamiseks, näiteks kindlat tüüpi kokkulepete sõlmimiseks,“ teatab Google. Ettevõte lisas, et plaanib seda, kus ja millal Duplexit kasutatakse, mitte varjata, vaid olla täielikult läbipaistev - ja kuivõrd robothääl on realistlik, on see kindlasti ka küsimusi tekitav.