Vooglaiu sõnul eemaldati Objektiivi lehelt postitus pealkirjaga "Seksuaalhälvikud ründasid Hollandis sodomiitliku reklaamikampaania vastu meelt avaldanud katoliiklasi". Mehe hinnangul on tegemist tema poliitiliste vastaste poolt läbi viidava pealekaebamiskampaaniaga, mis võib nii tema isiklikule profiilile kui ka Objektiivi portaali Facebooki lehele saatuslikuks saada.

Objektiivi peatoimetaja Veiko Vihuri sõnul on põhjendamatu õigustada Facebooki ja teiste suurte ning üsna monopoolses seisundis ühismeedia ettevõtete Kafka ja Orwelli stiilis käitumist ettevõtlusvabaduse argumendiga, rääkimata sellest, et väga laialivalguvat vihakõne keeldu kasutatakse meelevaldselt ideoloogiliselt ebameeldiva sõnumi maha surumiseks ja kõrvaldamiseks.

Vooglaid on sel aastal ka juba varasemalt ühe korra 30-päevase blokeeringu saanud, toona tsiteeris ja jagas ta EPL-is ilmunud Andrus Kivirähu artiklit. See kord postitas Vooglaid alloleva foto ja kirjutas sinna juurde kommentaariks: "Olgem ausad, nn sooideoloogia pealesurumine on kokkuvõtlikult öeldes lihtsalt vaimsete ja psüühiliste hälvete propageerimise ja normaliseerimise projekt."

Postitus, mille eest Vooglaid 30-päevase Facebooki keelu sai

Forte on Facebooki konkreetsete vihakõnenormide välja selgitamiseks ühendust võtnud ka sotsiaalmeediahiiu endaga, kuid ettevõte ei ole kummagi blokeeringu puhul juhtumile täiendavaid kommentaare anda soovinud.