Inimestel on ju mugavaid viise nautida muusikat viisil, mis ei eelda palju raha kulutamist, veebipiraatlusest striimingu ja lookaupa ostmise võimaluseni.

Üks erand on aga vinüülplaadid, mille populaarsus pigem aina kasvab. Nende müüginumbreid ei anna küll digikoopiate või optiliste ketaste omadega veel võrrelda, aga olukord on selgelt roosiline.

Suur osa muusikast pole vinüülivariandis siiski kättesaadav, mistõttu ongi sündinud uus põnev toode Universal Record, selle looja keegi Jesse England.

See on Bluetooh-ressiiveri ja akustilise konverteerijaga (acoustic transducer) varustatud vinüülimängija, mis esitab nutiseadmest või arvutist õhu teel saadud helifaile.

Hr England selgitab, et tegelikult sobib laule saatma iga seade, millele kooder (encoder) külge panna ja see Bluetoothiga ühendada. Näiteks Walkman-pleier.

Kohe tekib muidugi küsimus, et kas säärasel viisil esitatud heli kvaliteet on võrreldav vinüülplaatide pakutavaga, isegi kui algne helifail, kõlarid ja võimendid on tasemel.

Paraku ei saa seda tulevikus ise kontrollida, kuna Jesse England ei plaani hetkel Universal Recordit müügile tuua. Tehnoloogiahuvilisele on see aga tore projekt, millega tutvuda ülaloleva video kaudu.