Cookilt päriti intervjuu käigus mitmeid põnevaid ning otsekoheseid küsimusi. Mõndadele neist vastas tegevjuht otsekoheselt, kuid teatud küsimuste puhul läks Cook ka salatsemise teed, vahendab Kahvel.ee.

Toome käesolevas artiklis välja intervjuu kõige põnevamad osad, terve intervjuu vaatamiseks tuleb suunduda veebilehele All Things Digital.

Küsimusele kas uue AppleTV hilinemises on süüdi erinevate sisutootjatega lepingute puudumine, ei soostunud Cook vastama, vaid sõnas hoopis, et AppleTV näol on tegu Apple'i jaoks väga põneva valdkonnaga, milles näevad nad kasvuruumi.

Cooki sõnul on Apple TV juba praegugi edukas, kuna nad ei kuluta selle turundamisele ühtegi senti.

Kommenteerides erinevaid kantavaid elektroonikavidinaid, väitis Cook, et hetkel ei ole turul ühtegi väga head lahendust.

Tegevjuhi sõnul on tegu väga põneva ning küpse platvormiga, millesse tuleb aega ning raha kulutada. Kuigi Cook keeldus vastamast küsimusele, kas Apple on parasjagu arendamas oma käekella või prille, väitis ta, et randmel kantud lahendus tundub palju loomulikum prillidest. Cook ise kasutab Nike'i Fuelbandi.

Operatsioonisüsteemide iOS ja OS X osas tunnistas Cook, et WWDC 2013-l avalikustavad nad mõlemast uued versioonid, millel on märkimisväärselt disainiuuendusi, kuid neid on veel enamgi kui kuulujutud on lubanud.

Lõpetuseks lubas Apple'i tegevjuht tulevikus arendajatele avada rohkem rakendusliideseid, andes võimaluse muuta ka iOSi disaini.

Otsekohese küsimuse peale, et kas iOS hakkab peagi kasutama Facebooki Home'i, väitis Cook, et arendajate poolt tehtud lahendused peavad 100-protsendiliselt olema kooskõlas kõigi Apple'i tingimustega.

Ümberkujundatud iOS 7 saab mustvalge disaini

Kahvel.ee kirjutab eraldiseisvas uudises, et Apple'i arendajate konverentsi WWDC lähenedes on hakanud mitmekordistuma kuulujutud, mille kohaselt sisaldab iOS 7 endas märkimisväärseid disainiuuendusi.

Neist värskeima sõnul kaovad uues versioonis ära värvilised ikoonid, rasked tekstuurid ning lisatakse mitmeid mustvalgeid elemente.

Allikate väitel on Apple möödunud kuudel teinud uuest iOSist mitu erinevat versiooni ning tänu sellele ei saa 100% kindlusega öelda, mis jääb ning mis kaob enne 10. juunil asetleidvat konverentsi.

Kuid asi, milles on kõik allikad kindlad, on see, et Apple'i peadisainer Jonathan Ive'ile ei meeldi tarkvaras viited füüsilistele metafooridele.

Kuna praegu puudub Apple'i erinevate rakenduste vahel disainiühtlus, usub Ive, et praegune iOSi disain võib kasutajaid eksitada.

Ive'i poolt disainitud iOS asendab suuresti kõik praegused kandilised elemendid ümaratega ning pea kõikjal võetakse kasutusele mustvalge lahendus. Tekst on valge ning erinevad ääred ja servad on samuti valged.

Notification Centerisse lubatakse androidilikke lüliteid nagu WiFi, Airplane Mode, Bluetooth jt.

Kuigi seni on iOS 7 puhul räägitud vaid disainiuuendustest, sisaldab see ka hulganisti teisi uusi funktsioone.