See on nii veider lugu, et ma püüdsin seda eile eri tuttavatele lihtsalt lausekaupa rääkida, ja ei suutnud. Iga kord hakkasin enne naerma. Aga nüüd ma olen isu täis naernud ja teen uuesti katset.

Kujutle vaid:

* Tetrise põhjal valmib film

* USA ja Hiina koostöös

* See maksab üsna kopsakad 80 miljonit dollarit (70 miljonit eurot)

* See on tegelikult esimene osa triloogiast

* See filmitakse Hiinas

* Hiina näitlejatega

* Ja see saab olema origin story (mida see tähendab, sellest allpool)

Tetris on ilmselt üks maailma tuntuimaid videomänge, mida suur osa meist on proovinud, ükspuha kui väga ta videomänge ei põlgaks.

Geomeetrilised kujundid kukuvad üksteise otsa ja su eesmärk on neid langemise ajal sel moel liigutada, et alla jõudes täisread tekiks, kuhu tühje kohti ei jää.

Täisread kaovad alt ära ja tempo kiireneb, kuni sa pead ühel hetkel alla vanduma, sest ei suuda enam ridu ära täita. Nagu artikli alguses pildilt näha.

Ja sellest tuleb film. Triloogia. Üsna kopsaka eelarvega (kuigi muidugi kaugelt mitte suurimaga, mida Hollywood on näinud). Hiinas ja kohalike näitlejatega.

Kas ma olen ainuke, kes tahab iga projekti kokkuvõtva lausele vastuseks küsida: kuidas, palun?!

Foto: ekraanitõmmis

Kusjuures asi muutub veel kreisimaks. Film saab olema origin story, mida USA filmitööstus viimased umbes 15 aastat nii õhinal treib, esialgu vaid koomiksifilmidele, nüüd, tundub, millele iganes.

Origin story räägib mõne tuntud loo mõne tähtsa tegelase kujunemisloo, millest saab selle tuntud loo eellugu. Filmitootjad on neist vaimustuses. Kui mingi filmisari vähegi pikemaks osutub, võib see isegi üsna lühikese aja jooksul mitu erinevat kujunemislugu saada.

Millega see Tetris küll alata võis? Tühja ekraaniga, kust mingil hetkel esimene kujund alla kukkus, et saaks hakata ridu täitma. Kas see kõlab nagu paljutõotav algus eepilisele filmitriloogiale? Hollywood teab vist rohkem kui meie.

Tetrise filmi planeerimine kestab juba väidetavalt ligi aasta. 2017. a hakkavad võtted. Žanriks on valitud cool sci-fi thriller ehk lahe ulmepõnevik. Ilmselt on üks eeskuju "The Matrix", kuigi see ütleb üsna vähe, sest nimetatud klassika mõjutab nii paljusid.

Lõpetuseks selline huvitav infokild. Peaaegu iga inimene, kellele seda eile rääkisin, küsis esiteks miskipärast: kes on režissöör?

Seda pole tootjad veel avalikustanud. Sellise pompöösse projekti puhul pole isegi oluline. Suure märulifilmi puhul pole ammu režissöör enam see, kelle panus võtmetähtsusega on ja kes kogu selle kaose üheks tervikuks seob. Kui ta just Spielberg või Bay pole.

Aga miskipärast kõik küsivad.