Tegelikult peaks küsima "millist eelistada, kui üldse?", sest kuuldavasti on teos kiirustades välja toodud ning jookseb probleemselt kõigis kolmes väljalaskes. Veebist leiab selle kohta juba palju viiteid ja artikleid.

Lihvimata suurprojekt on muidugi häbiväärne, sest tootja Ubisoft ei ole mingi väiketegija ning pikaajaline sari ise seni pigem kvaliteetne (Unity on põhiliinis juba seitsmes osa).

Nagu sellisel puhul üsna tavaline, püüdis Ubisoft puuduste väljatulemist varjata ning jagas varaseid koopiaid arvustamiseks piiratud koguses ja sedagi kinnituse vastu avaldamisega kindla ajani oodata. Aga nüüd pole neil võimalik enam rahvasuud vaiki sundida.

Arvutivariandi üks põhiprobleeme on see, et isegi hea jõudlusega masinad ja graafikakaardid nagu GeForce GTX 780 ei jooksuta seda sujuvalt. Isegi vaheklippides "kukub" kaadrisagedus kuuldavasti alla 30 fps (k/s). Nagu veebi jõudnud arvukad ekraanipildid kinnitavad, esineb ka küllaga vigu, mis rikuvad nii pildiilu kui õhustikku sisseelamist.

Lisaks. Unity sisaldab kuuldavasti nii PS4 kui ka One'i variandis vigu, mis ei lase isegi missioone korralikult jätkata ja pidev kaadrisageduse kõikumine lõhub pildilist sujuvust.

One'i reliis jookseb kuuldavasti kokkuvõttes sujuvamalt, mis võib olla üllatav, sest PlayStation 4 graafikajõudlus on üldiselt võimsam. Mõlemad reliisid on muide piiratud resolutsiooniga 900p.

Asja kommenteerib Martin Mets (ajakiri Digi, "Puhata ja mängida"): "Ma olen PS4 peal mänginud praegu umbes 3-4 tundi ja kohe kahju, et neid fantastilisi vigu pole näinud, mida internet täis. Küll aga on olnud vahepeal jukerdamist kaadrisagedusega, mis tõesti mängu rikub. Proovid kuskil siseruumides keerulisi hüppeid teha ja kui kaadrisagedus 5 fpsi peale läheb korraks, siis ikka neid ära ei tee."

Foto: tootja

Seda, kui palju probleeme Unity igale ostjale isikuliselt põhjustab, ei saa muidugi täpselt ennustada. Forte soovitab ostmisega igatahes oodata, näiteks pool aastat. Kindlasti on sul mitmeid teisigi eeposeid, millega seni aega veeta (Alien: Isolation, Shadow of Mordor, peagi PC GTA 5 jne).

Poole aasta jooksul ilmub kindlasti olulisi parandusi ja uuendusi, mis Unityt oluliselt parandavad. Ehk jõuame selleks ajaks isegi mingi uuema väljalaskeni, mis on odavam ja/või pakub lisasisu. Ja on muidugi stabiilsem.

Ja kindlasti aitaks ootamistaktika tootjal kinnistada, et kiirustamine maksab kätte. (Sama soovitus kehtib muidugi alati, mitte ainult Unity puhul.)

Seda kinnitab ka Martin Mets: "Unity on hea hea näide sellest, kuhu mängud oma tohutukiirete arendustsüklitega jõudnud on.

Põhimõtteliselt konsoolimäng, mille plaadi poest ostad, on puhtalt hunnik katkist tarkvara ja Day One patch on juba tavaline. Ehk paned mängu masinasse ja mitte ei hakka mängima, vaid tõmbad alustuseks alla heal juhul paar GB andmeid ja siis saad mängida ja tõenäoliselt on see ka veel siis katki. Sama asi on sel sügisel olnud kõikide suurte riliisidega."