Eriti aktiivsed on mõjutuskontod konservatiividele suunatud alafoorumites ehk subredditites - r/ConservativesOnly, r/the_donald ja r/DrainTheSwamp, kuid mööda ei vaadata ka äärmusvasakpoolsetest - alafoorum r/COMMUNISM on näiteks samuti trollide erilise tähelepanu all. Pärast seda, kui Engadget asja uurima hakkas, otsustas Reddit kuus 89-st foorumist moderaatorite puudumise tõttu üldse kinni panna ning lisada ühele hoiatuse, et seal võidakse esitada valeinfot.

Anonüümne Redditi kasutaja DivestTrump, kes on venelaste mõjutustegevust platvormil täpsemalt uurinud ning postitas platvormile ka seda käsitleva põhjaliku raporti, ütles Engadgetile, et paljude postituste taga on kaks veebilehte - brutalist.press ja usareally.com, mille mõlema jäljed viivad Venemaale.

Üks neist on otseselt seotud näiteks Jevgeni Prigožiniga, keda FBI on muuhulgas süüdistanud USA valimiste mõjutamises ning seotuses Peterburis asuva Interneti Uurimisagentuuriga - nn Vene trollivabrikuga. Jälgede peitmises ei olda aga eriti osavad - kui algselt oli usareally.com leht registreeritud Peterburisse, siis praeguseks on saidi asukohaks märgitud USA. Veebis jälgi ajades on siiski võimalik algdomeeni registreerimiskoht välja uurida.

Sarnane liiklus pärineb ka southfront.org, alt-right.com ja veteranstoday.com lehtedelt, näiteks South Fronti usaldusväärsuse on kahtluse alla seadnud ka Wilfried Martensi Euroopa Uuringute Keskuse teadur Jessikka Aro, kes on välja toonud, et tegemist on tõenäoliselt kremlimeelse veebisaidiga. "South Front üritab luua muljet, nagu tegu oleks kodanikuühiskonna poolt rahastatud projektiga, kuid tegelikult meenutab see rohkem infosõja projekti, mille rahastajaks ja ülalpidajaks on tõenäoliselt hoopis Vene armee," kirjutas Aro infosõda käsitlevas raportis.

Kuigi on pea võimatu üheselt tõestada, et tegemist on Venemaalt lähtuva kampaaniaga, on trend sellegipoolest muret tekitav. Näiteks on uuringud näidanud, et ühest trollist piisab, et terve veebivestlus pea peale keerata.

"Vähem kui üks protsent kogu veebikogukonnast on vastutav 75 protsendi antisotsiaalse käitumise eest," ütles Engadgetile Stanfordi Ülikooli teadlane Srijan Kumar, kes just Redditi näitel veebikogukondade käitumist uurinud on. Tema sõnul peab troll või spämmirobot lihtsalt kedagi solvama ning siis ootama sellega kaasnevat pahameeletormi, mis omakorda postituse populaarsust tõstab ning seeläbi veelgi enam inimesi endast välja ajab.