Legendaarne mängufirma lubas, et asi on uuenduslik ja selle koodnimi on NX, aga täpsemalt oleme pidanud senise kümne kuu jooksul leppima vaid kõlakatega.

Asi muutus põnevaks, kui tekkis jutt, et Nintendo näitab NX-i jaanuari alguses tehnoloogiamessil CES 2016, aga seda ei juhtunudki. Nüüd ei tea, millal näha saaks, sest Nintendo ei tule ka juuni keskpaigas ülitähtsale mängumessile E3.

Seni on populaarsemad kaks kõlakat, et NX on iseseisev mänguseade ja et see on veebipõhine teenus. Forte usub pigem viimast, eri põhjustel, millest oleme juba pikemalt kirjutanud.

Nüüd on aga tekkinud kuulukas, et Nintendo jagab firmadele laiali NX-ile mänguloomise tarkvara ning see on korraga kaks seadet: "suur" konsool ja pihukonsool.

Nintendo viimane suur konsool Wii U pakub põhipuldina tahvelarvutilikku pisikest seadet, aga NX-i puhul olla pihuseade täiesti iseseisev. Juhet polevat küljes ega midagi. Ja mänguloojate hooleks jääb ideid arendada, kuidas kaks konsooli mõlemad suudaksid põnevust pakkuda, nii eraldi kui ka tandemina.

Sarnast asja on katsetanud juba nii Sony (PS Vita) kui ka Nintendo (juba mainitud Wii U), mõlemal puhul keskpäraste tulemustega. Miks see peaks uuel ringil palju paremini õnnestuma, on praegu kättesaadava info toel võimatu öelda.

Võimalus konsoolilt mängusessiooni edasi striimida, et konsoolindus kaasaskantavaks muuta, on kahtlemata viimasel ajal teemaks. Nintendo soov NX-iga trendiga kaasas püsida oleks mõistetav, kuigi mitte just uuenduslik, mis on olnud toote esmasel tutvustamisel ju peamine lubadus.

Kui kõlakas osutub tõeseks, tekib küsimus, kas Nintendo suudab selle teostada piisavalt odavalt, ja miks firma peaks tahtma oma pihukonsooli 3DS tulevikuväljavaateid rikkuda.

3DS-i käsi on ju üsna hästi käinud ja NX-i pihukonsool oleks sellele ilmne konkurent.

Veel tõsisem küsimus on, et kui Nintendo ei suuda juba oma praeguseid konsoole (Wii U ja 3DS) piisavalt tihti uute kvaliteetmängudega varustada – ning on lubanud neid ka edasi toetada ja lisaks mobiilimänge toota – siis kuidas peaks veel jõudu jääma uut mänguplatvormi käigus hoida?

Eriti, kui see koosneb kahest põhimõtteliselt iseseisvast seadmest, mis mõlemad täit tähelepanu nõuavad.