Kuigi nii mõnedki olulisemad uuendused olid tänu leketele meile juba tuttavad, suutis Microsoft nii mõndagi põnevat lauale tuua, vahendab Kahvel.ee.

Tarkvarast vaat et olulisemgi on uute tootjate lisandumine Windows Phone'i nimistusse. Nimelt võime peagi kohata poeriiulitel Micromaxi ja Eestiski tuntust kogunud odavbrändi Prestigio logo kandvaid telefone.

Suurimaks tarkvaraliseks uuenduseks saab kahtlemata pidada Action Centerit. See on ekraani ülaosast alla tiritav ruloo, kuhu on kogutud kokku kõik teadaanded.

Siiani säärane võimalus teatavasti puudus ning tähelepanuta jäänud meeldetuletused kuvati iga rakenduse ikoonil eraldi.

Loomulikult (nagu ka Androidis ja iOSis) saab sealt sisse ja välja lülitada ka Bluetoothi ja WiFi antenne.

Uudisena saavad kasutajad koduekraanil kuvatavate ja Windows Phone'ile ainuomaste ruutude tausta asendada mõne endale meeldiva pildiga.

Väikese sammu astub Microsoft ettevõtete suunas, tuues platvormile ärilahendustele vajaliku VPNi toe ning võimaluse edastada allkirjastatud ja krüpteeritud sõnumeid.

Kalendrirakendus kuvab nüüdsest ka hetkeilma ning korraga manatakse ekraanile terve nädala kohtumised, ülesanded ja muud plaanid.

Mõnevõrra on parandatud ka Skype'i integratsiooni. Nimelt saab tavalise telefonikõne muuta sujuvalt internetipõhiseks videokõneks.

Meie silmis väga lahe on aga Wi-Fi Sense'i nime kandev funktsioon, mis ühendub automaatselt internetiga, kui läheduses asub mõni vaba ja toimiv WiFi võrk.

Windows Phone'i niigi hea klaviatuur pälvib uuendusega ühe suure lisavõimaluse. Nüüdsest saab "trükkida" ka sõrme ekraanilt tõstmata, lohistades näpuga üle tähtede.

See omadus on kindlasti tuttav paljudele Androidikasutajatele, kuivõrd svaipimist toetab juba Androidi standardklaviatuur.

Esimesed Windows Phone 8.1ga seadmed jõuavad turule aprilli lõpus, olemasolevatele telefonidele jõuab täiustatud operatsioonisüsteem lähikuudel.

Ülaloleval fotol: Microsofti opsüsteemide-haru asepresident Joe Belfiore esitleb 2. aprillil USAs San Franciscos MSi mobiili-opsüsteemi uuendust Windows Phone 8.1