Seda on saanud katsetada mobiilides, nüüd ka arvutis. Alla võib laadida rakenduse Androidile, Windows Phone'ile ja nüüd ka PC-le, kirjutab AM.ee.

Arvutisse installitav rakendus ei tee suurt mingeid lisaefekte peale selle, et valida saab salvestusparameetreid ja mitu korda tavalist videot kiirendatakse. Vaikimise kiirendatakse kaheksakordselt.

Microsofti demovideo hyperlapse'ist on selline:

AM testis hyperlapse'i paari talvise kõndimisvideo peal ja ühe kevadise jalutuskäiguga Kakumäel, kui kaamera oli lihtsa Steadycami küljes, mis liikumist sujuvamaks muudab.

Tulemus on selline:

Parima tulemuse saab siis, kui liikuda võimalikult otse, hoida kaamerat samal kõrgusel ja hiljem kiirendada vähemalt 8-10 korda.

Toormaterjal võiks olla mõni peakaamera video, väga hästi sobib ka autokaamera. Pikk sõit või jooks või kõnd muutub hyperlapse'iga sujuvaks liikumiseks ja on vaadatav selle asemel, et teha sellest tavaline hüplev timelapse, kus võetakse videosse näiteks iga kümnes kaader.

Microsofti hyperlapse'i saladus on selles, et otsitakse välja mitte iga viies või kümnes kaader, vaid kõige rohkem kattuvad kaadrid ja teised visatakse vahelt välja.

Nii saavutataksegi sujuv, peaaegu paigalolev video, mis oleks nagu filmitud kaamerakäruga sujuvalt ringi sõites.